Fotbollsbloggen

Avslöjar: Bissarna kollade in Wallinder

Kan avslöja att Nyköpings BIS håller ögonen på IFK Eskilstunas anfallare Ludwig Wallinder. När IFK spelade i Kungsör i lördags var Bissarnas scout Thomas ”Gucka” Dahlberg på plats för att specialstudera Ludde.

- Ludde gjorde väl ingen av sina bästa matcher. Men vi har sett honom förut och det lutar åt vi bjuder hit Ludde för träning efter säsongen, säger Gucka.

Bissarnas gamle vänsterback åker runt och tittar på intressanta spelare. Dessutom kartlägger han motståndarna i norrettan åt tränaren Håkan ”Vargen” Andersson.

Ludde Wallinder har gjort två bra matcher mot Bissarna i år. I en träningsmatch på försäsongen och i en DM-match under våren.

- Han har en fin vänsterfot. Bra teknik och ett bra skott. Vad jag blev lite förvånad över i Kungsör var att han inte såg ut att vara så vass på huvet, trots sin längd, säger Gucka.

Har ju tidigare avslöjat att även Eskilstuna City visat intresse för Ludde Wallinder och till och med kontaktat honom för spel nästa år. Ludde var framgångsrik som junior i City, men Eskilstunas division ett-lag ser alltså ut att få konkurrens om anfallstalangen.

På Bissarnas lista över intressanta sörmländska spelare står även Värmbols mittfältare David Strömgren och unge ytterback Alameer Al-Subaihawi.

- Strömgren känner jag sen min tid i klubben. En kille med stor potential, säger Vargen.

Ett önskeförvärv för Bissarna är allsvenske veteranen Björn Anklev. När Bissarna mötte Häcken i cupen förra månaden fick den förlorade sonen en matchtröja av sin gamla klubb utan nummer. Det ska han få välja själv om han kommer hem till Nyköping.

Anklevs kontrakt går ut efter säsongen och Häcken har ännu inte erbjudit den 34-årige backen/yttermittfältaren något nytt.

Mera Bissarna: Klubbens andralag säkrade seriesegern i femman i går och är tillbaka i fyran nästa år. Mycket viktigt för talangutvecklingen. Björkvik besegrades med 4-2 på Rosvalla i den avgörande matchen.

Alen Ahmetovic – som gjort några inhopp i norrettan – satte två mål och de övriga prickades in av William Hellman och Marcus Björklund.

Jonatan Hansson är coach för laget och Magnus Heidenberg lagledare. Bloggen lyfter på sportkepsen och gratulerar de unga Bissarna.

Till sist: Nu åker jag på kryssning och tar ledigt till fredag. Vi ses då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista