Fotboll

Nyköpings BIS specialstuderar IFK-anfallare

Nyköpings BIS håller ögonen på IFK Eskilstunas anfallare Ludwig Wallinder. När IFK spelade i Kungsör i lördags var Bissarnas scout Thomas ”Gucka” Dahlberg på plats för att specialstudera Ludde.

– Ludde gjorde väl ingen av sina bästa matcher. Men vi har sett honom förut och det lutar åt vi bjuder hit Ludde för träning efter säsongen, säger Gucka.

Bissarnas gamle vänsterback åker runt och tittar på intressanta spelare. Dessutom kartlägger han motståndarna i norrettan åt tränaren Håkan ”Vargen” Andersson.

Ludde Wallinder har gjort två bra matcher mot Bissarna i år. I en träningsmatch på försäsongen och i en DM-match under våren.

-- Han har en fin vänsterfot. Bra teknik och ett bra skott. Vad jag blev lite förvånad över i Kungsör var att han inte såg ut att vara så vass på huvet, trots sin längd, säger Gucka.

Även Eskilstuna City har visat intresse för Ludde Wallinder och till och med kontaktat honom för spel nästa år. Ludde var framgångsrik som junior i City, men Eskilstunas division ett-lag ser alltså ut att få konkurrens om anfallstalangen.

På Bissarnas lista över intressanta sörmländska spelare står även Värmbols mittfältare David Strömgren och unge ytterback Alameer Al-Subaihawi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista