Fotbollsbloggen

Silly season: Robin förlänger med City

Eskilstuna Citys nye sportchef Victor Sundberg fortsätter att skriva nya kontrakt. I kväll har Robin Larsen förlängt med två år.

– Jag har skrivit på ett tvåårigt avtal eftersom jag vill vara med i det nya lagbygget. Imorgon börjar vi träna och det ser jag fram emot efter ett par veckors uppehåll. Det blir roligt med en ny tränare och en nytändning i och med det, säger Robin i ett pressmeddelande.

Victor Sundberg om Robin, som mest spelat högerback men även är användbar som yttermittfältare:

– Robin har haft ett jobbigt år men är en otroligt duktig fotbollsspelare som vi verkligen prioriterat för att behålla. Både jag och vår nye tränare Andreas Fröjdfeldt tror starkt på att Robin kan ta ytterligare kliv i sin utveckling och bli en viktig kugge i framtiden.

Samtidigt bekräftar Sundberg att det nu är definitivt klart att mångårige lagkaptenen Dan Wikström lägger av med fotbollen. 29-åringen, som A-lagsdebuterade 2001, slutar på grund av familjeskäl sen han blivit pappa i år. Även höstens skada och brist på motivation har bidragit till beslutet.

– Jag och City vill rikta ett stort tack till Wikström för hans år hos oss och hoppas innerligt att han kan återkomma i någon roll i föreningen inom kort, säger Sundberg.

Citys trupp i nuläget:

Målvakt: Nicklas Bergh.

Försvarsspelare: Robin Larsen, Oliver Podmenik, Anton Hansén, Felix Wall, Henok Berhane, Gabriel Yakoub.

Försvarsspelare-mittfältare: Markus Wahlström.

Mittfältare: William Schmidt, Oscar Celsing.

Mittfältare-forwards: Robin Mellqvist, Serkan Pektas, Antonius Acar, Anton Carling.

Rolf Andersson

Redaktör fotbollsbloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.