Fotbollsbloggen

Silly season: Vargens assistenter slutar

Det blir en ny stab kring Nyköpings BIS tränare Håkan "Vargen" Andersson nästa år. De assisterande tränarna Kent Pettersson och Pepito Padron slutade i och med kvällens testmatch mot Sylvia (1-3) på Rosvalla.

– Kent har ett eget företag och Pepito har mindre barn. De tycker inte de har den tid som krävs i ettan, säger Vargen.

Vilka han får hjälp av kommande säsong är inte klart. Efter den här veckan blir det kollektivt träningsuppehåll till 6 januari.

I kväll testade fyra spelare med Bissarna. Värmbols innermittfältare David Strömgren och anfallare Vedran Benca, högerbacken Simon Esseus (ex-Bissare som gått fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg) och yttermittfältaren Timmy Österling, Trosa Vagnhärad.

– Killarna jobbade bra. Esseus var mycket rapp och säker och Vedran skapade några farligheter, sa Vargen.

Eskilstunatrion Ludde Wallinder, Oliver Mäntykorpi och Johannes Nordström tvingades lämna återbud. Nordström har en knäskada sen av de sista matcherna mot City och befinner sig i nuläget hemma på Åland.

– Matchen var ganska jämn, men Sylvia tog vara på chanserna bättre. Calle Svensson reducerade till 1-3 tio minuter före slutet efter osjälviskt förspel av Ludde Hellman, sa Vargen.

Till träningen i kväll kommer Mattias Kjellman, 19-årig forward som spelat i pojklandslaget. Han har representerat Enköping, Atletico Madrid och Syrianska.

Bissarnas trupp i nuläget:

Målvakt: Anton Fagerström.

Försvarsspelare: Calle Svensson, Lennart Johansson, Per Pettersson.

Mittfältare: Paul Torres, Ethan Gage, Sagvan Abdulsatar, Sebastian Holmqvist.

Rolf Andersson

Redaktör fotbollsbloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.