Fotbollsbloggen

Fyra Unitedtalanger på landslagsläger

Eskilstuna United är väl representerat på breddläger för de yngsta flicklandslagen denna månad. 97-an Alice Jonsson är uttagen liksom ett år yngre trion Rebecca Rulander, Tova Lindahl och Elin Rombing.

Alice Jonsson gjorde några landskamper i våras, men blev petad under senare delen av säsongen. Men nu är alltså den 16-åriga försvarstalangen, som även gjorde några matcher i Elitettan, aktuell för landslaget igen. Förbundskaptenen Katarina Olsson har tagit ut drygt 40 spelare till lägret på Bosön 21-24 november.

Bland 44 spelare som förbundskapten Yvonne Ekroth tagit till F 15-landslagets läger på Bosön 22-26 november finns Uniteds Rebecca Rulander, Tova Lindahl och Elin Rombing. Tre spelare på samma läger har inte United haft sen 93-trion Emelie Lundberg, Helena Hansson och Felicia Karlsson spelade i landslaget, så 98-kullen är alltså mycket lovande.

Tova spelade landskamper mot Norge i augusti. Rebecca har också varit med på läger tidigare medan Elin gör debut. En fjärde 98-a, Ida Linnakallio, hade förmodligen också varit aktuell om hon inte blivit korsbandsskadad i april. Hon var då uttagen i Uniteds A-trupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista