Fotbollsbloggen

Silly season: AFC United har kontaktat Bergh - flera osäkra i City

I kväll kör nye tränaren Andreas Fröjdfeldt sitt första pass med Eskilstuna City. 14 spelare är kontrakterade, men jag kan avslöja att en av dem, målvaktsstjärnan Nicklas Bergh, nu uppvaktas av årets seriekonkurrent AFC United. Dessutom är flera andra etablerade spelare osäkra kort för en fortsättning i City.

– Jag vet att AFC United (spelar vidare i norrettan) har pratat med Nicklas. Men vad jag känner till har de inte gått vidare till oss än, säger Citys sportchef Victor Sundberg.

Hans kollega i AFC United, Hamid Kabodvand, är förtegen om Bergh.

-- Nicklas har två år kvar på sitt kontrakt med City och det blir ju i så fall en affär mellan klubbarna. Mer kan jag inte kommentera för dagen, säger Kabodvand.

AFC:s jättesatsning på kända namn blev ju ett fiasko i år och de var nära att åka ur. Nu lämnar de Väsby och blir grannar med seriekollegan Vasalund i Solna och på Skytteholms IP.

Affärsmannen Alex Ryssholm fortsätter dock i ledningen, så de ekonomiska musklerna lär finnas kvar i AFC United.

– Jag är intresserad och AFC är intresserade, men det kompliceras av mitt kontrakt. Vi får se vad det leder till, säger Nicklas, välbekant med Solna sen han spelade i AIK och även bodde där.

Något annat konkret?

– Nej, det här är hetast för dagen.

Södra FF-förvärven Anton Carling och Gabriel Yakoub kommer att vara på plats när Andreas Fröjdfeldt kör igång om några timmar. Dessutom provtränande mittfältaren Philip Norlund, han var i City som junior och har i år spelat med Kungsör i trean.

När Robin Larsen förlängde med ett tvåårskontrakt i går blev han fjortonde spelaren in i Citytruppen. Förutom Bergh är ett antal spelare med utgående kontrakt osäkra.

Har tidigare avslöjat att Daniel Berglund och Frej-uppvaktade William Celsing tillhör den skaran och dit kan också räknas Daniel Karlsson, Johan Bergfeld och Emil Fritzell. Detsamma gäller förstås även Johannes Nordström, som uttryckt att han vill spela högre upp än i tvåan och är hemma på Åland och rehabar en knäskada.

– Pratade med Danne förra veckan och han lät väldigt osäker på en fortsättning, säger Victor Sundberg.

Bergfeld, som kom hem från USA till i år, har jobb i Eskilstuna. Men han har sökt nya studier i USA och har även sin tjej på andra sidan Atlanten.

– Johan inväntar besked om studierna, säger Sundberg.

Fritzell har varit Citys bäste målgörare i flera år, undantaget 2011 när Adnan Cirak vann skytteligan i tvåan ett mål före anfallskompisen.

-- Emil har fått ett bud från Viljan. Jag tycker ändå vi för en positiv dialog med honom, men han vill väl avvakta ett tag och se vad vi får för trupp, säger Sundberg.

Citys tidigare kontraktsförslag till IFK Eskilstunas Ludde Wallinder och Jens Olsson kvarstår. Men Ludde uppvaktas också av Nyköpings BIS och Jens av moderklubben Viljan.

– Jens har sökt distansstudier i Karlstad och avvaktar ett besked därifrån, säger Sundberg.

Borta från Citytruppen är Dan Wikström, Semir Mete, Bachir Katourgi, Amos Ekhalie och Simon Turesson.