Fotbollsbloggen

Silly season: Lagkaptenen fortsätter i Södra FF

Här är ett glädjebud för Eskilstuna Södra FF. Fotbollsbloggen kan avslöja att lagkaptenen Michael Larsson fortsätter ännu en säsong i division tre-klubben.

– Jag tror varje år att jag ska kunna lägga av, men det är för svårt. Det är fortfarande roligt, trots att jag snart är ensam kvar av 84-orna, säger den snart 29-årige anfallaren.

"Larry" A-lagsdebuterade redan som 16-åring under division två-tiden i början på 2000-talet. Frånsett två och ett halvt år på samma nivå under två sejourer i Eskilstuna City har Micke Larsson varit de gul/svarta på Skogsängen trogen.

– Med Hansson (Johan) och Thord (Hermansson) kvar som tränare känns det bra att köra vidare. Det kom in många unga killar till oss i år, så jag får ta ett stort ansvar i laget. Men jag räknar också med att Gurra (Gustaf Widén) kör vidare i målet av det gamla 84-gardet, säger Micke.

Men du kommer väl att sakna Jonte Forssman efter alla era år tillsammans?

– Ja, men honom träffar jag privat och det kan räcka. På planen skällde han mest på mig (skratt).

Vad säger du om att ni tappar Anton Carling och Gabriel Yakoub till City?

– Duktiga killar, men Carling var väl skadad halva året. Gabi har spelat hela tiden hos oss, men backar tror jag fortfarande vi har ganska gott om.

Tränare Hansson gläds förstås över Larrys beslut.

– Väldigt viktigt. Han är vår kapten och håller fortfarande bra klass.

Ett annat mycket positivt besked är att mittbacken Tobias Lorin fortsätter. Han var årets genomgående bäste spelare.

– Tobias har varit lite tveksam att vara borta mycket från familjen, men nu fick vi en resmässigt mycket fördelaktigare serie. Vi hoppas att han fortsätter utvecklas och vi är övertygade om att han kommer bli en mycket viktig pusselbit i vårt lagbygge inför 2014, säger Hansson.

Första nyförvärvet är också klart. Patrik "Putte" Lindqvist, som varit en sväng tidigare i Södra, återvänder från Primavera. Mittfältaren har också division två-spel i City för sex-sju år sen på meritlistan.

Av övriga provspelare fortsätter Fredrik Danielsson (Torshälla) att träna med Södra den här veckan.

Rolf Andersson

Redaktör fotbollsbloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.