Fotbollsbloggen

Silly season: Celsing tränar med Frej - Rogic, Cirak och Sulaka hos City

Eskilstuna Citys anfallare-kantspelare William Celsing är fortfarande aktuell för IK Frej. Samtidigt är tre förlorade söner, Filip Rogic, Rebin Sulaka och Adnan Cirak på besök i Eskilstuna och tränar med City.

– Jag har fått information om att William tränat med Frej den här veckan. Men mer om deras förhandlingar vet jag inte, säger Citys sportchef Victor Sundberg.

Samtidigt har City haft trevligt besök på träningarna sen de drog igång i tisdags under ledning av nye tränaren Andreas Fröjdfeldt. Filip Rogic, med två år på kontraktet hos Östersund, samt Adnan Cirak och Rebin "Rambo" Sulaka, vars kontrakt med Frej respektive Dalkurd har gått ut, har varit hemma och passat på att träna med sin förra klubb.

– Det är kul att de här killarna känner sig välkomna hos oss igen. Men någon återkomst nu ska vi inte hoppas på. Dom vill säkert fortsätta spela högre upp än City ska göra nästa år, säger Sundberg.

---

I går blev det klart att Lasse Ström fortsätter som assisterande tränare i City. Klubben vill även behålla mångårige assisterande tränaren och målvaktstränaren Richard Jonasson.

– Hans fru har nytt jobb och dom har tre barn, men Rille håller på och kollar om det går att pussla ihop med City. Vi hoppas det ska lösa sig, säger Sundberg.

---

Nu är det bara att ladda för kvällens VM-kval. Önsketipset är 1-1, men mer realistiskt 1-0 eller 2-0 till Portugal trots att statistiken talar för Sverige mot detta land.

Sen hoppas jag på en ledig helg, men håll utkik i bloggen. Under silly season kan det alltid dyka upp något.

Annars, trevligt veckoslut på er läsare.

Rolf Andersson

Redaktör fotbollsbloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.