Fotbollsbloggen

Silly season: Oscar ska träna med Falkenberg

Oscar Karlsson har gjort en mycket bra säsong med Nyköpings BIS i norrettan. Fotbollsbloggen kan avslöja att det nu uppmärksammats av nya allsvenskarna Falkenbergs FF, som bjudit in den unge kantspelaren till träning måndag-onsdag kommande vecka.

– Verkligen kul. Det är bara att åka ner och prestera så bra som möjligt i de tre träningarna, säger Oscar.

Falkenberg har ju tappat sitt 17-åriga stjärnskott Niclas Eliasson till AIK. Han spelade till vänster på mittfältet – samma position som Oscar haft i Bissarna.

– Mitt mål är att få spela i en högre serie och då är det inspirerande att få visa upp sig, säger Oscar.

Vad gör du om det skulle gå så bra att du får ett erbjudande att spela för Falkenberg?

– Då blir det nog svårt att tacka nej, allsvenskan är förstås en dröm.

Några andra klubbar som är aktuella?

– Har haft lite kontakt med Kalmar FF och det var snack om att jag skulle komma ner. Men de har ingen träning just nu.

Oscar är en av fyra spelare som nominerats till årets nykomling i norrettan inför UNT-bloggens gala nästa vecka. Han gjorde fyra mål i serien.

---

Oscars kontrakt har gått ut och detsamma gäller hans radarkompis på vänsterkanten, backen Enis Ahmetovic. Rykten säger att Enis ska provträna med Hammarby.

---

Även Bissarnas innermittfältare Ethan Gage och Paul Torres, som skrivit kontrakt för nästa år men kan köpas loss enligt en klausul, har ögonen på sig från Superettanklubbar. Gage har tränat med Varberg och Torres med Landskrona.

---

Ytterligare en spelare har bjudits in till Bissarna för provträning. Timmy Wilhelmsson, som gjorde sex mål för bottenlaget Karlstads BK i söderettan.

Rolf Andersson

Redaktör fotbollsbloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.