Fotbollsbloggen

Silly season: United vill ha även Sirius målvakt

Eskilstuna United försöker som bekant värva Sirius mittfältsstjärna Moa Mattsson. Nu kan fotbollsbloggen avslöja att United även vill ha Uppsalalagets målvakt Emelie Almesjö, 23.

– Det stämmer, Emelie har också varit här och tränat och fått ett kontraktsförslag, säger Uniteds tränare och sportchef Viktor Eriksson.

Även Hammarbymålvakten Hilda Carlén har ju besökt United, men hon valde i dag att skriva på för Eskilstunalagets allsvenska konkurrent Piteå. Detsamma gjorde en annan spelare United fört diskussioner med, anfallaren Pauline Hammarlund med förflutet i Tyresö och Linköping.

– Det var en positiv bekantskap när Hilda kom hit och tränade, men det är Emelie Almesjö som hela tiden varit vårt huvudspår på målvaktssidan. Vi har dock valt att inte berätta något, säger Viktor.

Det kan alltså bli två Emelie som tampas om målvaktströjan i United nästa år. Klubbens förstemålvakt de senaste ett och ett halvt åren har ju varit Emelie Lundberg, som är tre år yngre än Almesjö. Siriuskeeperns tidigare klubbar var Tierp och Bälinge.

United inväntar nu besked från Almesjö, Moa Mattsson och Kristianstads Unitedbekanting Elena Sadiku. I dag ska Viktor Eriksson även träffa nygifta Vicki Blommé (före detta Hellenberg) för diskussioner om en förlängning av kontraktet.

På onsdag kommer även 18-åriga IFK Kalmarbacken Emma Jones och visar upp sig på en träning på Tunavallen. Hon har själv tagit kontakt med United.