Fotbollsbloggen

Alla Bissare gallrades bort i UNT-galan

I går kväll höll mina UNT-kollegor Gustaf Andersson och Daniel Meisels sin traditionella Norrettangala. I varje kategori fanns det fyra nominerade och Nyköpings BIS hade försvararen Per Pettersson, mittfältaren Ethan Gage, Oscar Karlsson och Anton Fagerström bland årets vassaste nykomlingar, tränaren Håkan "Vargen" Andersson och sportchefen Patrik Berglin med. Men samtliga föll bort i Gustafs och Daniels sista gallring.

Jag fick hjälpa till med nomineringarna och om jag även fått göra de slutliga valen hade Vargen absolut blivit årets bäste tränare. Det han gjorde med nykomlingen från den sörmländska residensstaden var mycket långt utöver vad någon kunde ana före första kick off i våras. Med en enda halvlek kvar av årets säsong hade Vargflocken kvalplatsen till Superettan i sin ägo innan Dalkurd snodde den.

Nu gick tränarutmärkelsen i stället till Christer Mattiasson i Valsta Syrianska och det var väl inte så dumt heller. Jag såg den gamle allsvenske skyttekungen tre gånger live och en gång i webb-tv i matcherna mot Bissarna och Eskilstuna City och upplevde Mattiasson som en mycket engagerad coach. Det var också starkt att hans inte helt lätthanterliga lag från Märsta hade säkrat kontraktet flera omgångar före slutet.

Övriga utmärkelser:

Målvakt: Frank Pettersson, Dalkurd.

Försvarare: Oscar Pehrsson, Sirius.

Mittfältare: Johan Arneng, Sirius.

Anfallare: Stellan Carlsson, Forward (mitt val Daniel Ahonen, Luleå).

Nykomling: Oscar Klasson (målvakt), Forward.

Bloggbollen (till norrettans bäste alla kategorier): Johan Arneng.

Bloggens specialpris (till årets profil): Daniel Ahonen, fick det inte bara för alla målen utan även för uppmärksamheten kring sin person.

Sportchef(er): Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, Sirius.

Supportrar: Dalkurdföljet på bortaplan.

Arena: Norrporten i Sundsvall.

Twittrare: Andreas Brännström, tränare, AFC United.

Rolf Andersson

Redaktör fotbollsbloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.