Fotbollsbloggen

Eskilstunatjej tränare i Norge

I mitten av 1990-talet var hon en av de stora talangerna i Eskilstuna. Nu bor Erika Karlsson, 33, i Oslo och jobbar som tränare i anrika Lyn Fotball.

– Jag har akademin för flickor 13 och är dessutom fystränare för juniortjejerna F 19, säger Erika till Fotbollsbloggen.

Redan i mitten av 90-talet slog hon igenom som 15-16-årigt underbarn i Tunafors division ett-lag, föregångare till dagens United i Eskilstuna. Erika hamnade senare hos lokalkonkurrenten Triangeln, som hon strax efter milennieskiftet var med och tog upp i ettan.

Tränarkarriären inledde Erika tillsammans med jämngamla kompisen Lisa Juszczak i lilla Stenkvista. Duon fick bra sprutt på damlaget i Hällbergaklubben runt 2005-2006, de vann femman överlägset och var även nära avancemang till trean.

Nu har Erika utbildat sig till personlig tränare och bor i Oslo. Där hon i anrika Lyn – en klubb grundad redan 1896 (samma som Eskilstuna Guif) – förbereder talangerna för spel i damlaget i andraligan. Både som fotbolls- och fystränare alltså.

Kanske är Erika tjejen som skulle kunna bli Eskilstuna Uniteds första kvinnliga damlagstränare?

– När du ställer frågan lockar du ju mig verkligen (skratt). Men dom har väl Viktor nu, säger Erika.

När jag också berättar vilka som jobbar runt Uniteds huvudtränare-sportchef utbrister hon:

– Oj, vilket team.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista