Snacks till handbolls-EM. Foto: Malin Randeniye
HANDBOLLSBLOGGEN

I klistret - #33

I klistret - avsnitt 33
29 min

Idag snackar vi upp handbolls-EM. Wille ger sin svenska startsjua och så har vi en gäst med oss som bjuder på sina bästa tips på handbollssnacks.

Malin Randeniye, matexpert på P4 Sörmland, gästar podden för att ge bra tips på snacks till EM-premiären. Till exempel hennes tolkning av den klassiska gurkburken.

---

Lyssna streamat:

Ladda ner mp3:

---

Gurkburksdipp

  • ½ gurka
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt
  • Ca ½ vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar

Grovriv gurkan och lägg ut på hushållspapper, Salta över gurkrivet och låt stå i ca 1 minut. Lyft gurkan från pappret och krama ur vätskan. Finriv vitlöken och blanda med gurka och yoghurt. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Servera i en snygg burk.

---

Lantchips med ädelost

  • 200 g Lantchips
  • 100 g ädelost
  • Granatäppelkärnor från en frukt

Kärna ur granatäpplet, Fördela chipsen på ett stort fat, smula över osten och toppa med granatäpplekärnor.

---

BBQ-popcorn

  • Nypoppade popcorn (1 påse mikropopcorn eller motsvarande mängd hemgjorda)
  • 2-3 msk BBQ-sås
  • Ev. salt

Häll popcornen i en stor skål, tillsätt BBQ-såsen och blanda om väl så att alla popcorn täcks av ett tunt lager sås. Smaka av och salta om det behövs.

---

Vi finns på twitter:

http://twitter.com/klistret

http://twitter.com/willeetuna

http://twitter.com/jarmomanty

http://twitter.com/malin_randeniye

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".