Fotbollsbloggen

Silly season: United har pengarna och levererar

Du behöver knappast vara i närheten av Einsteins hjärnkapacitet för att se vilken klubb som sitter på stålarna i Eskilstuna nu. Medan Citys sportchef Victor Sundberg har uppenbart trögt att få de sista pusselbitarna på plats fortsätter hans namne och kollega i United, Viktor Eriksson, att leverera. Senaste klippet i eftermiddag när Sofie Persson blev klar.

– Det känns väldigt inspirerande och spännande att få ta ny sats med Eskilstuna United under 2014. Att vara nykomling i Sveriges högsta serie är ingen lätt uppgift, men Uniteds satsning känns definitivt mogen att klara av det, säger Sofie i ett pressmeddelande.

Har ägnat de senaste dygnen åt att marknadsföra mig på ytterligare två sociala medier. Du kan kalla mig 65-åringen som inte kunde stå emot trycket, utan klev ut för att erövra även twitter och Facebook.

Det går fort att glömma ett stenåldersforum som en blogg, men jag ska göra ett försök att ta greppet igen om det jag ägnat en stor del av mitt liv åt i ett och ett halvt år. Uniteds förhandlingar med Sofie Persson är ett av de många scoop du kunnat läsa i Fotbollsbloggen och i dag blev det alltså klart. Med ett kontrakt för Eskilstunalagets debutsäsong i allsvenskan och Sofie anländer i slutet av januari.

Den 26-åriga mittfältaren har spelat två allsvenska säsonger var i Kristianstad, Tyresö och Piteå och med 121 matcher i högsta serien i bagaget är det ingen bänknötare som United värvat. Sofie, som påbörjat studier till arkitekt, var till och med lagkapten i Piteå.

– Jag ser mig som en kreativ fotbollsspelare i flera avseenden. Trivs bäst när jag får ta stor del i speluppbyggnaden och gärna slå de avgörande passningarna. Förutom det hoppas jag kunna bidra med värdefull rutin både på och utanför planen, säger Sofie.

Tränaren och sportchefen Viktor Eriksson är förstås supernöjd:

– Kul att kunna värva en så pass meriterad spelare som Sofie. Hon har många av de kvalitetet vi eftersökt, säger han.

Med ytterligare något nyförvärv och en förlängning med anfallsveteranen Erika Blomstrand får United en trupp som definitivt ser konkurrenskraftig ut för att klara kontraktet.

De här spelarna är klara för 2014:

Målvakter: Emelie Almesjö (ny från Sirius), Emelie Lundberg, Veronika Larsson.

Försvarsspelare: Sara Thunebro (ny från Tyresö), Louise Quinn, Vaila Barsley, Allysha Chapman (ny från Sirius), Alice Jonsson.

Mittfältare: Sofie Persson (ny från Piteå), Frida Svensson, Elin Wahlström, Kim Arodin (comeback), Elena Sadiku (ny från Kristianstad), Rebecca Mellqvist, Anna Danielsson, Vicki Blommé, Madelene Lindbäck.

Mittfältare-forward: Gaelle Enganamouit (ny från Spartak Subotica), Alexandra Asserstam.

Forwards: Felicia Karlsson, Amanda Olsson.

Rolf Andersson

Redaktör fotbollsbloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.