Fotbollsbloggen

Silly season: Rambo tränar med Ljungskile

Tar en paus i twittrandet för ett avslöjande här i Fotbollsbloggen. Enligt en supersäker källa tränar Eskilstuna Citys förre mittback Rebin "Rambo" Sulaka med Ljungskile den här veckan.

– Det kan jag inte kommentera, säger Rambo.

Men jag har uppgifter om att du befinner dig i Ljungskile och ska träna med dom hela veckan. Vad säger du om det?

– Inga kommentarer.

Den gode Rambo är alltså hemlighetsfull, men hans jakt på en ny utmaning går vidare på västkusten den här veckan. Eskilstunakillen har ännu inte tackat ja till en förlängning med Dalkurd och under hösten testspelade han med Syrianska.

– Kan säga så mycket att det inte blir något med Södertäljeklubben, säger Rambo.

Nu är det i stället Tor-Arne Fredheim – gamle spelaren och tränaren i IFK Norrköping – som ska testa om Sulaka håller måttet för Superettan. Ljungskiletränaren har flera provspelare på plats i veckan och söker bland annat en mittback.

Anledningen till att Rambo inte tackat ja till Dalkurd är i första hand hans sportsliga ambitioner.

– Jag har spelat två år i ettan, ett i City och ett i Dalkurd. Tycker jag klarat mig hyfsat och får jag chansen skulle jag vilja testa om jag håller i Superettan, säger Rambo.

Står erbjudandet från Dalkurd kvar?

– Förra veckan var det så i alla fall, men om jag dröjer för länge med svaret är ju risken att Dalkurd skaffar en annan mittback. Var uppe och hälsade på killarna i helgen, men jag har inte lägenheten kvar.

Det kan inte bli så att du kommer hem och frälser City i stället?

– Nej, den rubriken får du nog vänta på länge.

En annan före detta Cityspelare, Filip Rogic som flyttade till Östersund i fjol, tränade förra veckan med den andra division ett-klubben i Borlänge. Rogic fick ont om speltid i Superettans nordligaste lag och Brage är intresserade av att låna den 21-årige offensivspelaren.

Nyköpings BIS kontraktslösa duo Oscar Karlsson och Enis Ahmetovic är liksom Rambo Sulaka på jakt efter ny klubbadress i en högre serie. Oscar ska den här veckan träna med Gefle och Enis med Landskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista