Fotbollsbloggen

"Munken" lämnar United - blir klubbdirektör i IFK Norrköping

Eskilstuna United tappar en stark ledarkraft när Magnus "Munken" Karlsson försvinner till IFK Norrköping. Den allsvenska herrklubben berättade för någon timme sen att deras guldback från mästarlaget 1989 återvänder till föreningen för att bli klubbdirektör.

– Jag gläds med Magnus samtidigt som vi gör ett kompetenstapp. Även om han inte haft någon officiell roll hos oss de senaste två åren har han varit med på hela vår resa från tvåan till allsvenskan. För mig personligen har han betytt mycket, säger Uniteds sportchef och tränare Viktor Eriksson.

Munken har de senaste åren deltagit i så många träningar som hans civila toppjobb i Stockholm har medgett. Dessutom har han hjälpt till med coachningen på matcherna och framförallt gjort en stor administrativ insats. Dels i elitrådet för att rekrytera spelare och dels som bollplank åt styrelsen.

När drömvärvningen Sara Thunebro blev klar för United framhöll Viktor Eriksson att det i första hand var Munkens förtjänst.

– Vi får försöka hitta en ny kraft efter Magnus till elitrådet, annars tycker jag att vi står starka i staben runt damlaget. Förutom att vi måste ha en ny målvaktstränare också, säger Viktor.

Munken är dock den tredje i den tidigare ledarstaben som slutar. Förra veckan blev det klart att Patrik Dahlborg blir assisterande tränare till Munkens halvbror Eric Forselius för Eskilstuna Citys U 19. Dessutom kan Fotbollsbloggen avslöja att även den andra målvaktstränaren My Axelsson lämnar.

– Vi ville ha både Patrik och My kvar. Men Patrik ville gå vidare till en ren tränarroll och med My kom vi helt enkelt inte överens ekonomiskt, säger Viktor.

De som nu jobbar runt Viktor är nye assisterande tränaren Daniel Wiklund, nya spelarutvecklaren (för de unga tjejerna) Lotta Hellenberg, fystränaren Jesper Stridh och evige lagledaren Anders Blomstrand.

På spelarsidan är det inget nytt för dagen. Viktor hoppas snart få till ett möte med anfallsveteranen Erika Blomstrand för att diskutera en förlängning.

– I övrigt panikjagar vi inte. Vi är ganska nöjda med den trupp vi fått ihop, men trillar vi över en back eller en forward kan det väl bli aktuellt med någon värvning till, säger Viktor.

Hur går det med Karolin Pettersson?

– Det var ett tag sen vi hade kontakt, men hon är inte helt avförd.

Jag har förgäves sökt Magnus Karlsson, förmodligen har han varit upptagen av en presskonferens i Norrköping.