Fotbollsbloggen

Södra till Teneriffa - derby mot IFK i sista omgången

I dag gör Eskilstuna Södra FF många andra lag avundsjuka. Division tre-klubben lämnar snön och kylan här hemma för att i eftermiddag flyga på ett veckolångt läger till Teneriffa.

Tillsammans med 14 spelare bänkar sig tränarduon Johan Hansson-Thord Hermansson i stolarna på planet i Västerås. Under en vecka i närheten av Teneriffas huvudstad Puerta de la Cruz ska Södragänget hinna med åtta träningspass.

– Fyra fem-killar kunde tyvärr inte hänga med, men det här blir bra ändå. Vi inriktar oss på fys och att få ihop gänget eftersom vi har många nya, sen får vi väl se om vi hittar några bollar också, säger Hansson.

Hur har ni råd med detta?

– Vi kom över en billig resa. Vi har helpension och hotellet ligger någon mil från huvudstaden.

Spelordningen för södra Svealandstrean har precis också blivit klar. I de heta derbymatcherna ska Södra först gästa IFK Eskilstuna på Tunavallen i sista våromgången.

– Det blir förmodligen en kvällsmatch dagarna före midsommarhelgen, säger Hansson.

Normalt sett brukar serien vända direkt, så att Södra och IFK sen skulle mötas i första höstmatchen. Men nu har förbundet gjort en annorlunda lottning, Södra-IFK på Skogsängen i allra sista omgången söndag 5 oktober är vad som gäller.

– Då får vi hoppas att vi hänger i och har chans på serieseger eller kval. Annars blir det väl tyvärr inte mycket folk, säger Hansson.

Södra har som bekant ett kraftigt derbyövertag. "Prinsens lag" tog fyra poäng 2011 och vann båda matcherna mot IFK i fjol.

Premiärmatcherna för våra lag, preliminärt söndag 13 april:

Järna-IFK, Viljan-Järla, Haninge/Brandbergen-Södra.

Övriga derbyn:

Omgång 5: Viljan-Södra.

Omgång 10: Viljan-IFK.

Omgång 16: Södra-Viljan.

Omgång 21: IFK-Viljan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".