Fotbollsbloggen

Silly season: Bergfeld förlänger - Rambo kvar i Ljungskile

Eskilstuna Citys sportchef Victor Sundbergs var tidigt i gång i dag. Strax före klockan sex - när jag som vanligt vaknade till morgonens nyhetsmagasin på teve - fick jag ett messpip i min Iphone. "Johan Bergfeld förlänger", skrev Victor och hänvisade till ett sedvanligt mejl.

Den 25-årige mittfältsterriern, som uppvaktats hårt av Viljan, har skrivit ett nytt ettårskontrakt med City. En viktig pusselbit i Victors och tränaren Andreas Fröjdfeldts nya lagbygge.

Bergfeld, som är bollskicklig och alltid spelar med stort hjärta, kom hem från USA i år och tog en näst intill ordinarie plats i City. Men han fick skifta mellan att spela högerback samt inner- och yttermittfältare.

Med tanke på hur balansen ser ut i truppen nu tar jag för givet att nye tränare Fröjdfeldt ger Åkersonen en central mittfältsroll. Så här skriver Victor i ett pressmeddelande:

"I år hoppas vi kunna sätta rollen för Johan tidigt. Med kontinuitet ska han med sitt spel bli en ledarfigur. Han är en mycket kompetent spelare med stark karaktär. Vi har varit väldigt angelägna att behålla honom, så det är skönt att allt är på plats nu."

Johan Bergfeld om förlängningen:

”Det känns som en nystart med ny tränare och många nya spelare. Jag ska bidra med min arbetsmoral och erfarenhet för att hjälpa de unga spelarna. Nu gäller det att samla kraft efter den jobbiga förra säsongen och förhoppningsvis blir 2014 ett roligare fotbollsår.”

Från fjolårstruppen jobbar City vidare med Emil Fritzell, Haris Cirak, Daniel Karlsson och Max Eurenius.

– Det är fortfarande öppet med hela kvartetten, säger Victor.

City har i dagsläget 18 spelare på kontrakt och Bergfeld är den tolfte som Sundberg skrivit med.

Citys trupp i nuläget:

Målvakter: Nicklas Bergh, Oscar Törnqvist.

Försvarsspelare: Robin Larsen, Oliver Podmenik, Anton Hansén, Felix Wall, Henok Berhane, Gabriel Yakoub (ny från Eskilstuna Södra FF).

Mittfältare-anfallare: Markus Wahlström. Johan Bergfeld, William Schmidt, Oscar Celsing, Jens Olsson (ny från IFK Eskilstuna), Emil Ericson. Serkan Pektas, Antonius Acar, Anton Carling (ny från Södra FF), Ludwig Wallinder (ny från IFK Eskilstuna).

---

Förre Cityspelaren Rebin Sulaka, som i fjol gjorde succé i Dalkurd, är kvar i Ljungskile. Som Fotbollsbloggen kunde avslöja började mittbacken träna med Superettanklubben förra veckan.

– Det är väl ett gott tecken att Tor-Arne (tränare Fredheim) ville ha mig kvar några dagar till efter att ha kört hela förra veckan. Förmodligen åker jag hem till Eskilstuna på onsdag, men om jag får ett kontraktsförslag med mig vet jag inte än, säger "Rambo".

Dalkurds sportchef Adil Kizil säger till dt.se att du tackat nej till dem nu?

– Han tolkar det tydligen så eftersom jag inte skrivit något nytt kontrakt och jag förstår dem. Men skulle det inte bli något med Ljungskile hoppas jag få ett nytt snack med Dalkurd.

---

En annan mittback med förflutet i City är Johannes Nordström. Ålänningen, som kom i fjol, är nu aktuell för två klubbar i norrettan. Han tränade med AFC United, men dök sen upp i en testmatch för AFC-grannen Vasalund mot AIK i helgen. Där nätade Johannes – som i City gjorde tre mål på fasta situationer – mot Andreas Alms allsvenska lag.

Nyköpings-Bissarna har däremot lagt ner sitt tidigare intresse för Johannes. Åtminstone i nuläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".