Fotbollsbloggen

Silly season: Rambos chansning gick hem

Han nobbade Dalkurds kontraktsförslag och åkte i stället till Ljungskile för att visa upp sig. Trots att han visste att hans fysiska form inte var den bästa. Men det var en chansning som gick hem för Eskilstunakillen Rebin "Rambo" Sulaka, i går skrev han på ett treårskontrakt med Superettanklubben.

– Jag var väldigt sliten efter en lång säsong med Dalkurd. Hade en svår infektion under sommaren och på hösten hade jag ont i ljumskarna. Har därför tagit det väldigt lugnt sen i november och när vi gjorde Coopertestet under min första vecka i Ljungskile var jag tio procent sämre än i fjol, säger Rambo.

Coopertestet är ett konditionstest där du ska springa så långt som möjligt på tolv minuter. Det utvecklades av amerikanen Kenneth H Cooper på 60-talet för att användas i landets armé.

Men för Hallstahammarsonen Tor-Arne Fredheim – svensk mästare med IFK Norrköping 1989 – som nu är tränare i Ljungskile blev inte Rambos dåliga flås avgörande. Den långe mittbackens fotbollskvaliteter övertygade Tor-Arne och i går skrevs ett treårskontrakt.

– Efter ett år med City och ett med Dalkurd i ettan ska det bli spännande att se om jag håller en serie högre, säger Rambo.

Rambo kom till Eskilstuna 2002 med sin familj från Irak. Den 10-årige killen hade då aldrig spelat fotboll, men sökte sig till City och det gick ju ganska bra.

Andreas Alm upptäckte tidigt Rambos talang och tog ut honom i en träningsmatch med A-laget 2008 när han ännu inte hade fyllt 16. Utvecklingen fortsatte och Rambo gjorde succé under Citys första säsong i norrettan 2012, men tränaren Daniel Wiklund gillade inte hans attityd och gav den egne produkten sparken.

Resten är vad vi brukar kalla historia. Rolig för Rebin Rambo Sulaka, men ett dystert kapitel i berättelsen om 107-åriga Eskilstuna City.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".