Fotbollsbloggen

Silly season: Emil och Haris tränar med City - men inga påskrifter

Det är segt att få de sista pusselbitarna på plats i Eskilstuna Citys trupp. Men sportchefen Victor Sundberg hoppas fortfarande på duon Emil Fritzell och Haris Cirak och har inte heller avskrivit Danne Karlsson.

– Emil har varit tillbaka i träning ett par veckor och i går kväll återvände även Haris till oss. Det är väl i alla fall ett gott tecken, säger Victor.

City har tvingats sänka lönerna rejält efter nedflyttningen till tvåan. Men enligt vad Fotbollsbloggen erfar fick Emil Fritzell och Haris Cirak på ett tidigt stadium två av de bästa kontraktsförslagen i truppen för nya påskrifter.

Tydligen är det dock så att Emil och Haris fortfarande hoppas på något bättre på annat håll. Att avtalen ännu ligger osignerade kan ju inte tolkas på annat sätt.

Fritzell är en pålitlig målgörare och var högst upp av Cityspelarna i skytteligan i norrettan i fjol, trots en inte helt lyckad säsong. I början på året deltog han i en turnering i ett svenskt lag med kontraktslösa spelare.

Cirak, offensivtalang som är född 95 och varit med på landslagsläger, har varit och provtränat hos andra klubbar. Men spontant känns det ju som han skulle behöva etablera sig i Citys A-lag först. En bra säsong i tvåan skulle ge 19-åringen möjligheter att ta nästa kliv.

– Givetvis skulle det vara skönt att få klart med Emil och Haris, men vi vill inte stänga några dörrar än, säger Victor Sundberg.

Hur långt är ert tålamod?

– Vi har inte satt någon deadline.

Beträffande unge veteranen Daniel Karlsson - som fyller 26 i år - så är han inte igång med fotbollsträningen.

– Det var ett tag sen vi hade kontakt, men jag har inte avskrivit Danne, säger Victor.

Tidigare har Eskilstuna Södra FF visat intresse för Danne, som deltog i en träning med division tre-klubben i december.

– Danne är välkommen om han skulle vilja spela för oss. Intresset kvarstår, säger Södratränaren Johan Hansson.

Det största som hänt i fotbollsväg i Eskilstuna sen ni fick det senaste livstecknet från mig i bloggen är väl att mittfältaren Henrik Ruottinen skrivit på för Triangeln. Henke, som fyller 32 i år, var lovande som 20-åring när han plockades från IFK Eskilstuna till Dala Dahlkvists elitsatsning i City.

Därefter har han haft flera sejourer i båda klubbarna och även representerat Kvicksund, Malmköping och Torshälla.

Nu ansluter alltså Henrik Ruottinen till Triangeln och Mestalaget ser onekligen ut som Eskilstunas vassaste kort i fyran i år. 22-årige anfallaren Emil Lindblom har också skrivit på, han återvänder efter utflykter till IFK och City som junior och spel för Östermalm i sexan.

Nyköpings BIS Oscar Karlsson har fått kontrakt med allsvenska Gefle, vilket P 4 Sörmland omtalat på nyhetsplats. Bara att säga grattis till Oscar samtidigt som jag får beklaga Bissarna.

Sörmlands nu enda division ett-klubb förlorar en av sina topp fem-spelare när den poängproducerande yttermittfältaren flyttar till Brynäsland för att konkurrera med bland andra Eskilstunasonen Simon Lundevall om en plats i Gefle IF. Simon har ju varit hårt uppvaktad av norska Brann, men ser ut att bli kvar i Gästrikland åtminstone den här säsongen.

Karolin Pettersson, 26 i år, hade Eskilstuna United som förstaval när hon flyttade hem från Åland. Men United värvade större och nu återförenas mittbacken i stället med gamla kompisen Linn Andersson i allsvenska konkurrenten Jitex.

Har haft några dagars bloggsemester för att etablera mig på ett annat socialt medium som heter Twitter. Av kommentarsfältet att döma är det i alla fall några som saknat mig här och det är förstås glädjande.

Med snart 300 följare i ryggen på Twitter har jag en liten grund att stå på där och samtidigt kan jag utlova att det ska bli gammal fin fart på bloggandet igen.

Så titta in här även i fortsättningen. Ett och annat scoop lär dyka upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista