HANDBOLLSBLOGGEN

Jakten på fjärdeplatsen

Idag startar Guif vårsäsongen med bortamatch mot IFK Skövde. Efter gårdagens matcher har Guif en sjundeplacering i den tighta tabellen. En plats bland de fyra främsta, när serien är slutspelad, skulle betyda hemmafördel i kvartsfinal. Nu börjar jakten.

Guifs säsong hittills har resulterat i 12 vinster och 7 förluster.

Om vi kartlägger vinsterna så ser det ut så här:

  • 5 av vinsterna har tagits mot lag på slutspelsplats
  • 1 vinst mot lag i ingenmansland
  • 4 vinster mot lag på kvalplats
  • 2 vinster mot seriejumbon

Fyra av förlusterna har kommit mot serieettan, -tvåan, -trean och -fyran på bortaplan. Sen lägger vi till dubbla förluster mot Hammarby (borta och hemma) och hemmamatchen mot Drott.

---

Guif har, av lagen på slutspelsplats just nu, kvar att möta ettan (IFK Kristianstad), tvåan (Alingsås), trean (LUGI), femman (RIK) och åttan (Hammarby) på hemmaplan.

---

Så egentligen har inte Guif åkt på några onödiga förluster om man ser till tabelläget. Istället har man varit obarmhärtig mot lagen i de nedre regionerna, vilket visar på en ny sorts stabilitet. För om jag inte minns helt fel så brukade Guif åka på pumpen ibland mot bottengäng.

---

För att Guif ska fixa en topp fyra-placering krävs att laget fortsätter vinna mot mitten- och bottenlagen samt fixa tvåpoängare i hemmamatcherna mot topplagen.

---

Eller varför inte följa Jarmos guldrecept? Vinn resten så får ni fira SM-guldet den 24/5 i Malmö!

---

Deal!

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista