Fotbollsbloggen

Silly season: Kovändning av United - My kvar som målvaktstränare

Nyligen avslöjade Fotbollsbloggen att My Axelsson skulle sluta som målvaktstränare i Eskilstuna United. "Vi har helt enkelt inte kommit överens ekonomiskt", förklarade sportchefen Viktor Eriksson. Men nu har United kovänt och höjt budet till My, så att hon blir kvar. Ett klokt beslut.

– Det känns oerhört bra att jag och United kommit överens om en fortsättning. United är laget i mitt hjärta och självklart känns det roligt att vara en del av ledarteamet nu när United ska göra sin första säsong i damallsvenskan. Teamet har förändrats en del sedan förra säsongen och den nya sammansättningen känns spännande och besitter en stor kompetens, säger My till eskilstunaunited.se

Klubben var i knipa när det meddelades att båda målvaktstränarna skulle sluta. Patrik Dahlborg, som hade delat sysslan med My, gick till Eskilstuna City som assisterande juniortränare och enligt vad Fotbollsbloggen nu erfar var en av anledningarna att inte heller han var nöjd med det ekonomiska budet.

–- United ville inte betala Patrik förlorad arbetsförtjänst vid de långa bortaresorna, säger en källa till Fotbollsbloggen.

Men nu blir My Axelsson alltså kvar i Uniteds ledarteam med ansvar för målvakterna, som är fyra till antalet. Emelie Lundberg, Emelie Almesjö, Veronica Larsson och Wilma Gustavsson.

– Alla målvakterna är oerhört seriösa och ambitiösa vad det gäller sitt fotbollsspelande. Min målsättning är att vi ska arbeta som ett team och därmed utveckla varandra och förutsättningarna för detta kunde inte vara bättre med fyra så träningsvilliga och duktiga målvakter, säger My.

I och med att My Axelsson blir kvar som målvaktstränare är Uniteds ledarteam komplett. Assisterande tränaren Daniel Wiklund, talangutvecklaren Lotta Hellenberg och lagledaren Benny Eriksson är nytillskott. Dessutom kommer Magnus Ramquist och Peter Gustavsson fungera som assisterande tränare/lagledare i Uniteds F19-lag.

– Jag är mycket nöjd med det ledarteam vi har i dagsläget. Det består av en bred kompetens med specialister inom de områden vi känner att vi behöver täcka, säger Uniteds huvudtränare/sportchef Viktor Eriksson.

Övriga i ledarteamet är Jesper Stridh, fystränare, Johan Björkkvist, sjukgymnast, och trotjänaren Anders Blomstrand, lagledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista