Fotbollsbloggen

Matchdags för Bissarna - Unitedförvärv missar premiär

Nyköpings BIS blir först ut av våra topplag. I morgon är det matchdags borta mot seriekollegan Västerås SK, men det blir spel utan anfallsstjärnorna Dago Funes och Mahmoud Eid. Och Eskilstuna United får klara sig utan nyförvärvet från Kamerun, Gaelle Enganamouit, och landslagsupptagna Sara Thunebro i premiären hemma mot Åland United nästa lördag.

– Vi har en del frånvaro, men det skulle ändå vara skönt att komma igång. Nästa helg har vi en lucka sen Örebro SK lämnat återbud för en turnering i Polen, säger Bissarnas tränare Håkan "Vargen" Andersson.

Lagkaptenen Dago Funes, som även missade Gästabudsbollen förra helgen, har ljumskkänningar medan Mahmoud Eid är sjuk.

– Av nyförvärven räknar jag med att Andreas Gillström (Sandvikens IF) och Simon Esséus (tillbaka från Åtvidaberg) ska spela. Däremot är det osäkert med Suad Gruda, som känt av en smäll från Gästabudsbollen, säger Vargen.

Sen Oscar Karlsson gått till Gefle har Bissarna fortfarande bara 15 spelare med seniorkontrakt. Enis Ahmetovic är i nuläget ett osäkert kort.

– Enis tränade med oss i onsdags, men sa då att han ännu hoppas få kontrakt med Landskrona, säger Vargen.

Av provspelarna finns endast Timmy Österling (kantspelare från Trosa/Vagnhärad) kvar. Med Värmbolanfallaren Vedran Benca har Bissarna gjort avslut.

– Vi har pendlat tillsammans hela januari från Katrineholm. En duktig ung kille, men han skulle inte få mycket speltid hos oss när vi har Dago och Mahmoud. Då är det bättre han får göra en hel säsong i tvåan efter diverse skadeproblem i fjol, säger Vargen.

Ankomsten till Eskilstuna United dröjer för kamerunska landslagsanfallaren Gaelle Enganamouit. Anledningen är att pappersexersisen mellan länderna inte är den lättaste.

– Nu har hon i alla fall fått arbets- och uppehållstillstånd, så det är bara smådetaljer kvar. säger tränaren Viktor Eriksson.

Hinner hon hit till matchpremiären mot Åland United (lördag 8 februari)?

– Nej, det är inte troligt.

Publiken får också vänta på att se drömförvärvet Sara Thunebro i Uniteddressen. Hon är upptagen av landslagsresan till Paris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".