Fotbollsbloggen

Lördag med Citys nye boss, Bissen och dittan och dattan

Min lokala fotbollslördag började med att jag hos min andra uppdragsgivare, Folket, avslöjade att doldisen Anders Larsson föreslås bli ny ordförande i Eskilstuna City. Den slutade med att Sebastian "Bissen" Larsson överraskade med att göra en Guidetti i en Viasatintervju och att Eskilstuna Uniteds tjejer var lyriska över sin långa team building-dag.

Anders Larsson, nybliven pensionär och mångårig socialdemokratisk politiker, är valberedningens förslag som ny ordförande i Eskilstuna City inför årsmötet 10 mars. En doldis som hade gett ett jätteodds om det hade funnits ett spel på objektet.

Tror inte själv jag har riktig koll på människan, trots att jag sett nästan alla Citymatcher under hur många år som helst och där har även Larsson varit en trogen åskådare enligt vad som sägs. Kollade också med en av Eskilstunas största fotbollsprofiler i fredags om han har koll på Larsson.

– Nej, jag har ingen aning om vem det är, blev svaret.

Andra nya namn i Citystyret blir sportchefen Victor Sundberg samt Robert Celsing och Stefan Forsberg, båda med höga befattningar i näringslivet. Forsberg dessutom en man med stor föreningsvana precis som Larsson.

Efter scoopet fick jag många glada tillrop av läsare. Men här i bloggen tyckte en kritisk röst att jag i stället borde ha vinklat artikeln på det faktum att City kommer att sakna kvinnlig representation i styrelsen från 10 mars. Kommentaren och mitt svar hittar ni under fredagsinlägget om Bissarna och United.

---

Nyköpings BIS begick matchpremiär i går och föll med 2-0 borta mot seriekollegan i norrettan, Västerås SK. Inte helt överraskande eftersom Bissarna bara hade sex av fjolårsspelarna i startelvan och saknade båda sina anfallsstjärnor, Dago Funes och Mahmoud Eid. Inte heller försvarsklippan Per Pettersson kunde spela mot sitt forna lag.

Så här startade Bissarna: Anton Fagerström – Simon Esséus, Lennart Johansson, Emil Larnesjö, Calle Svensson – Ludvig Hellman, Suad Gruda, Ethan Gage, Andreas Gillström – Alen Ahmetovic, Andreas Lind.

Sista 26 minuterna gjordes fem byten. Nästa helg är Bissarna spellediga och får tid att läka skador och sjukdomar och kanske även hitta några nya spelare. Truppen är lite tunn i nuläget.

Anfallaren Dennis Hansson gjorde båda VSK-målen. Det första efter en misslyckad rensning av Anton Fagerström.

---

I Gävle gjorde ex-Bissaren Oscar Karlsson sitt andra inhopp i den allsvenska hemmaklubben. Efter 73 minuter avlöste Oscar en annan sörmlänning på kanten, Eskilstuna Cityprodukten Simon Lundevall. Men varken hete Simon eller Oscar hittade målet utan Gefle föll med 0-1 mot gästande Sirius. Uppsalalaget, som förra året gick igenom norrettan obesegrade, visade direkt att de blir att räkna med i comebacken i Superettan.

Den andre före detta Cityspelaren i Gefle, David Fällman, saknas i nuläget. Mittbacken rehabtränar fortfarande efter höstens höftoperation.

---

I Premier League vann Sunderland derbyt mot Newcastle med 3-0, men segern var också det enda som Sebastian "Bissen" Larsson var nöjd med personligen. Underförstått – Bissen är klart missnöjd med att tvingas börja vissa matcher på bänken. I går kom han in med knappa kvarten kvar och att han offentligt klagar på sin situation är en sensation. Eskilstunasonen anses väldigt välkammad och är inte känd för att vara frispråkig.

I intervjun i Viasats som vanligt utmärkta PL-lördag utvecklade aldrig Bissen sin kritik mot managern Gustavo Poyet. Men att han åtminstone gjorde en mini-Guidetti kan vi väl konstatera.

Den sju år yngre svenske anfallstalangen John Guidetti har ju klagat högljutt på Stokemanagern Mark Hughes för sitt bänknötande. Guidetti skulle äntligen få börja spela efter sitt långa sjukdoms- och skadehelvete, men nu är risken stor att han hamnar ännu längre in i Hughes frysbox.

I går tog managern en dubbelseger. Med Guidetti på bänken hela matchen skrällvann Stoke med 2-1 mot Manchester United, där Hughes en gång i tiden var en vass forward.

---

Eskilstuna United hade en tolv timmar lång team building i går. Tydligen väldigt trevligt och myspysigt för Emelie Lundberg, Frida Svensson, Elena Sadiku, Louise Quinn och Vaila Barsley var alla lyriska i twitterflödet under lördagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista