HANDBOLLSBLOGGEN

Från zzzzz till !!!!!

Den här säsongen har publiken i Sporthallen varit rekordslö. Fortfarande rätt bra publiksiffror (jämfört med rikssnittet) men det har knappast varit så värst mycket hejande, stök och stoj. Men det finns chans till förbättring innan slutspelet börjar. För härnäst kommer seriens topptrio på besök. Då behöver Guif all hjälp de kan få av publiken. Det är dags att plocka fram det röda hjärtat på läktarplats.

Det är lite mystiskt det där med människans minne. Från att Sporthallen fullständigt varit helt sprängfyllt av rödklädda hemmafans har det blivit en glesbygd á la Norrland med gråa trista kläder. Givetvis har supporterföreningen Röda Havet fortsatt med röd klädkod men istället har tystnaden infunnit sig. Det är några modiga kvinnor på första rad som försöker få igång hejaramsor men de tystas ner rätt snabbt av resten av besökarna - det döda havet.

---

Dags för uppryckning, dags för lokal media att iklä sig hejarklackskostymen, dags för säsongskortsinnehavaren att återigen komma ihåg att klä på sig den röda tröjan, dags att samlas på lokal innan match för en kall röstöppnare men framför allt, dags att ta sig till Sporthallen.

---

Guif har nu sex raka matcher utan förlust. Det om nåt visar på form. Och nu när topplagen kommer till Eskilstuna behövs den sk åttonde spelaren för att eskilstunalaget ska fixa den där topp fyra-platsen som ger hemmafördel i kvartsfinalen.

---

Det är dags att plocka fram det röda hjärtat!

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista