Fotbollsbloggen

Silly season: Division ett-spelare testar med City - diskbråck för Mäntykorpi - Wikström på väg till Kungsör

Efter en liten kryssning och mycket twittrande kommer temperaturen i Fotbollsbloggen nu att höjas grad för grad fram till seriestarterna om drygt två månader. Ett kul avslöjande kommer här - Mikei Söderström, som gjort 39 division ett-matcher med IK Frej, testspelar med Eskilstuna City på söndag.

– En ung kille, född 92, som vår tränare Andreas Fröjdfeldt ser mycket kapacitet i. Han har mest spelat kant tidigare, men Fröjden ska använda honom centralt på mittfältet på söndag mot ett U-lag från Djurgården, säger Citys sportchef Victor Sundberg.

Mikei, som har asiatiskt påbrå, står noterad för 19 division ett-matcher för Frej 2011 och 20 matcher 2012. Under de två säsongerna i norrettan gjorde han fyra mål och en assist.  I fjol spelade Mikei för Rotebro i tvåan och gjorde ett mål.

När det gäller Emil Fritzell och Haris Cirak är läget oförändrat. Båda tränar med City, men har ännu inte skrivit på de erbjudna kontrakten.

– Det är positivt att de tränar med oss, men Emil har förvarnat om att han kanske ska iväg och testa med en annan klubb. Båda är dock troligen med och spelar på söndag, säger Victor.

Matchen mot Djurgården U spelas klockan 11 på Tunavallen. City kommer senare i mars också att möta IFK Eskilstuna i en träningsmatch. Den första duellen mellan de gamla arvfienderna sen derbyna i tvåan 2008. Som båda slutade med kryss och innebar att City missade seriesegern och IFK åkte ur.

Om Södra FF:s ryggskadade Oliver Mäntykorpi är det tyvärr dystra rapporter just nu.

– Han har varit på undersökning och allt pekar på att det är diskbråck. Till att börja med ska han vila en månad, säger Södratränaren Johan Hansson.

Oliver var viktig för Södra i fjol. I de nio matcher han spelade (var knäskadad) tog laget 22 av 27 poäng i trean.

– Det positiva är att skadan kommer tidigt, så vi har möjlighet att testa andra i den rollen. Men vi hoppas givetvis att Olivers rygg ska läka, så han kommer tillbaka snabbt, säger Hansson.

Citys förre lagkapten Dan Wikström är enligt uppgifter till Fotbollsbloggen på väg till Kungsör. Division tre-klubben, som påstås betala en del spelare bra, jobbar hårt på Wikström.

Tidigare har hans förra Citykompis Daniel Berglund gått till Kungsör och även västmanlänningarnas mittback Marcus Andersson och tränaren Jocke Helgstrand är bosatta i Eskilstuna. Med Wikström blir det full bil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista