Fotbollsbloggen

2-2 i Citypremiär - Fritzell i Norge

Eskilstuna City fick positiva spelmässiga svar av testande Mikei Söderström, 22, när det blev 2-2 i träningsmatchpremiären mot Djurgården U 19. Negativt däremot att Emil Fritzell fortfarande söker sig bort och nu är i Norge för att provspela med en division två-klubb.

– Jag såg Mikei första gången i AIK:s juniorer när han var 16. En bra spelare som är intresserad av att komma hit, men då måste vi ordna ett jobb. Han kan ju inte försörja sig på vår lön, säger Citytränaren Andreas Fröjdfeldt.

Som Fotbollsbloggen berättade i fredags har Söderström två division ett-säsonger bakom sig i Frej. Men i fjol spelade han i tvåan för Rotebro och nyligen har han testat hos Valsta Syrianska.

Mikei bjöd på en hel del fotbollsgodis, men brände också matchens bästa chans. Eller rättare sagt - Djurgårdens keeper gjorde en jätteräddning när Mikei sköt tre meter från mållinjen på Haris Ciraks fina inspel.

– Vi brände ju massor i första halvlek (5-2 i chanser) och slarvade en del med försvarsspelet. Men totalt en hygglig match mot bra motstånd. Topplagen i juniorelit håller division två-klass och Djurgården har tidigare besegrat vår seriekollega Arameiska Syrianska, säger Fröjdfeldt.

Det klickade inte mellan Citys nya unga mittlås Oliver Podmenik-Felix Wall i första halvlek. Wall var överspelad på första målet, Podmenik gjorde självmål och om inte Nicklas Bergh gjort två frilägesparader kunde det varit värre än 0-2 i paus.

Det blev bättre när Anton Hansen kom in i stället för Podmenik en bit in i andra. Tyvärr fick Anton en lättare sträckning och tvingades utgå med fem minuter kvar.

Haris Cirak gjorde också en bra match som offensiv mittfältare, förutom att han sköt en usel straff som målvakten räddade lätt. Men Haris har ännu inte skrivit på kontraktet.

– Jag bedömer att både Haris och Emil Fritzell är positiva till att stanna. Men när det gäller Emil måste vi sannolikt också fixa ett jobb, säger Fröjdfeldt.

Citys startlag: Nicklas Bergh – Robin Larsen, Oliver Podmenik, Felix Wall, Gabriel Yakoub – Markus Wahlström – Anton Carling, Mikei Söderström, Haris Cirak, Jens Olsson - Ludwig Wallinder.

Ersättare: Johan Bergfeld, Oscar Celsing och Serkan Pektas kom in direkt efter paus, Anton Hansen, Antonius Acar och Max Eurenius senare i halvleken.

Citys mål: 1-2 Oscar Celsing nickade in Serkans vänsterinlägg, 2-2 Ludde Wallinder i öppet mål sen Haris öppnat med ett instick till Oscar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".