Fotbollsbloggen

Silly season: Avgörande Cityvecka - storseger för Södra - IFK-are svårt skadad

Dagens herrsilly från Eskilstuna bjuder på en blandad kompott. City väntar avgörande besked i veckan från Emil Fritzell och Haris Cirak, Södra FF körde över Stenkvista och IFK-spelaren Rasmus Linde har drabbats av en fotfraktur.

– Både vi och spelarna vill ha det klart nu. Så det blir ett ja eller nej från Emil Fritzell och Haris Carik i veckan, säger Citytränaren Andreas Fröjdfeldt.

Sista kapitlet i vinterns följetong om kontraktsförhandlingarna med Cityduon är alltså på väg att skrivas. Både har sökt utmaningar högre upp, men inte fått något napp.

Dock har Emil kommit hem från helgutflykten till Norge med ett kontraktsförslag och erbjudande om arbete. Men det är från en klubb på samma nivå som City i norska tvåan.

– Anledningen till att vi hållit dörren öppen så länge är att vi haft raka och bra diskussioner. Emil trivs jättebra i gänget och vi har haft ett bra samarbete tidigare när han var junior. Men hans arbetssituation är osäker och hans nuvarande anställning går ut sista februari, säger "Fröjden".

Haris då?

– Som jag bedömer det är det bara smådetaljer kvar mellan hans agent och Victor (sportchef Sundberg). Det handlar bland annat om att Haris fortfarande pluggar och att han bor i Strängnäs. Jag är säker på att han redan skulle hålla en serie högre, men han har inte fått visa det. Nu ger vi honom den möjligheten i City.

Testspelaren i söndagens premiär, Mikei Söderström, var på en jobbintervju i Eskilstuna timmen efter matchen. Mikei har två division ett-säsonger i Frej i sitt fotbolls-CV och spelade i fjol för Rotebro i tvåan.

– Han är bra och är intresserad av att komma hit. Men han måste ha ett jobb eftersom vår spelarlön inte räcker mer än några dagar i månaden. Mikei vill spela även på lördag (seriekonkurrenten Värmbol borta) och vi får se hur veckan utvecklar sig, säger Fröjden.

Hur är det med Daniel Karlsson?

– Han var tidigt tydlig med att han var tveksam till en fortsättning. Vi hoppades ändå att han skulle bli sugen, men när inte Danne börjat träna än betraktar vi honom som avskriven. Vi har det också välbeställt med kantspelare.

---

Eskilstuna Södra FF passade på att mjukstarta med en träningsmatch mot Stenkvista i går kväll. Division tre-laget körde över fjolårstvåan i femman med 7-1.

Södras mål: Andreas Lindskog 3, Herash Azizi 2, Rashed Anwar, Umberto Guerra. Stenkvista: Christian Neuman.

---

IFK Eskilstunas Rasmus Linde har drabbats av en fotfraktur och ska gå gipsad i åtta-tio veckor. Vänsterfotade Rasmus, som är en pålitlig ytterback-mittfältare, lär därmed missa IFK:s premiär i trean i april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista