Fotbollsbloggen

Silly season: Unitedförvärv ännu mer försenad

Eskilstuna United är inne på sin sjätte träningsvecka efter nyår, men anfallsförvärvet Gaelle Enganamouit har ännu inte anlänt. I bästa fall kommer hon nästa vecka och det innebär att den kamerunska landslagsspelaren missar även fredagens träningsmatch mot Örebro SK Söder.

– Byråkratin i Kamerun är inte att leka med och det kompliceras av att Sverige bara har ett konsulat i landet. Nu är det vår ambassad i Nigeria som sköter kontakterna, säger Uniteds tränare och sportchef Viktor Eriksson.

Vad har du för besked när Gaelle kan anlända?

– Hon måste få pappren om uppehållstillståndet från vår ambassad i Nigeria innan hon kan flyga hit. Det senaste beskedet vi fick var att det kan ta två veckor till och det har gått en vecka nu.

Hur stort problem är det att hon missar nästan två månader av försäsongen?

– Vi hade naturligtvis helst sett att hon varit här när vi startade efter nyår, men det är ändå ganska många träningsmatcher kvar innan serien och dessutom cupkvarten mot Tyresö. Transferfönstret är öppet till sista mars om vi anser att vi behöver en forward till innan allsvenskan börjar.

I helgen hade United en lucka i matchprogrammet, men Örebros division ett-lag var villiga att komma till Tunavallen på fredag. Säkert bra för United, som har en stor trupp med 23 spelare och bara använde 15 i premiären mot Åland United i lördags.

Landslagsupptagna Sara Thunebro och krassliga Elena Sadiku missade premiären liksom hälskadade målvakten Emelie Lundberg. Sara och Elena är tillbaka i träning med United.

– Det ska inte vara någon större fara med Emelie, men om hon ska spela på fredag vet jag inte än, säger Viktor.

Anna Danielsson drabbades av en benskada på måndagsträningen och missar matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista