HANDBOLLSBLOGGEN

Välkommen tillbaka!

Robin Andersson är tillbaka i Guifs laguppställning ikväll. Som vi i Eskilstuna har väntat! Men det är egentligen inte Robin Guif behöver...

Det är givetvis en grov underdrift att säga ”det är nog inte bara jag” som har längtat efter att få se Robin Andersson spela handboll igen. Jag ska inte ge mig på några liknelser men hans stegisättningar är bland det finaste och vackraste som finns att skåda på handbollsplanen. Stegisättningar som ökar hemmalagens omsättning i korvkiosken kan ju bara vara bra för svensk handboll?

---

Om Robin får göra ett inhopp idag är det ändå med blandade känslor som jag kommer att sitta med hemma i soffan. Dels bubblande glädje men även några svettdroppar på pannan av nervositet. Kommer knät att hålla? Håller axeln? Går nåt annat sönder nu istället?

---

Jag lägger nog hellre fokus på resten av truppen. Hur hanterar dom återkomsten? Till exempel så har ju inte Viktor Östlund ännu spelat ihop med Robin. Men annars är väl risken att man litar för mycket på Robins kvalitéer och lämpar över för mycket ansvar direkt på bekostnad av lagspelet.

---

Låt Robin komma in i det sakta men säkert. Det är inte förrän i april som han behöver vara i riktig form. Det är då Guif behöver en matchvinnare, en avgörare & en lirare. Eller varför inte en superhjälte? En metamorfos från Robin till Batman!

---

"He's the hero Gotham (läs: Guif) deserves, but not the one it needs right now."

---

Välkommen tillbaka Robin, ta det lugnt nu bara!

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista