Fotbollsbloggen

Viljans tränare lämnar - bra start för Celsing i Frej

En och en halv månad före seriestarten är oprövade Anders Pense ensam huvudtränare i division tre-nykomlingen IK Viljan. Hans kollega Ronney "Semlan" Nyberg lämnar efter ett ömsesidigt beslut med klubben. I IK Frej har förre Eskilstuna Cityspelaren William Celsing fått en bra start.

– Jag har diskuterat med vår ordförande Stefan Slagbrand en tid och vi kan väl säga att klubben och jag är överens. Eftersom jag skulle missa många träningar de närmaste månaderna kan jag inte göra ett bra jobb, säger Semlan.

Vad beror det på?

– Först och främst ska jag och min kvinna flytta från Laxne till Trosa. Det blir lite längre resor, men sen ska jag på många konferenser med jobbet också den närmaste tiden.

Den rutinerade 58-åringen, som tidigare tränat bland andra Eskilstuna City och Nyköpings BIS, kom till Viljan förra säsongen och tog upp Strängnäslaget till trean direkt. Efter en överlägsen serieseger.

Men trots den triumfen flyttades assistenten Anders Pense upp med delat huvudansvar tillsammans med Semlan. Nu blir Pense ensam på toppen och enligt en tweet från klubben i går ska han få hjälp av Kenneth Andersson.

100 års-jubilerande Viljan – som spelar i samma serie som Eskilstunalagen IFK och Södra FF -- har haft en tung silly season. Bland annat har de fått nobben av Eskilstuna Cityspelarna Dan Wikström, Johan Bergfeld och Emil Fritzell och dessutom ser försvarsklippan Christos Kourlos ut att lämna på grund av jobbet.

---

Förre Cityspelaren William Celsing har fått en bra start i norrettanlaget IK Frej. Snabbe William gjorde mål i de två första träningsmatcherna mot Norrtälje och Sollentuna och i går spelade han från start när Täbygänget gästade Gefle IF på Strömvallen. Men då gjorde Sam Johnson matchens enda mål mot ett B-betonat allsvenskt lag.

Celsing stötte på förre Citykompisen David Fällman, som nyligen gjort comeback efter en höftoperation och var en av få etablerade spelare i Gefles startelva. Fällman bildade mittbackspar med nye islänningen Skúli Jón Fridgeirsson.

I GD:s granskning var Fällman och nyförvärvet från Nyköpings-Bissarna, Oscar Karlsson, de enda som fick betyget bra tillsammans med Syrianska-värvningen Anders Bååth på mittfältet. Oscar spelade på vänsterkanten medan ex-Cityiten Simon Lundevall liksom flera andra Geflestjärnor vilades helt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista