Fotbollsbloggen

Succé för Valle i Södracomebacken

Bobga Foncham Valentine tycks ha krutet torrt. I sin comeback i Eskilstuna Södra FF i går kväll smällde "Valle" in två mål när IFK Eskilstunas juniorer besegrades med 3-2 i en "inofficiell" träningsmatch.

– En mindre bra insats från vår sida, men två återkomster i andra halvlek var glädjande, säger Södratränaren Johan Hansson.

Fotbollsbloggen avslöjade tidigare att Valle, som fyller 34 i år och numera är trebarnspappa, hade börjat träna för en comeback. Ett försök som Hansson betraktar som seriöst.

I går kväll var det dags för Valles första match på två år. Bombaren från Kamerun, som hade flera toppsäsonger med Eskilstuna City i tvåan, spelade senast i Södra serieepilog 2011.

– Valle kom in efter paus vid ställningen 1-1 och avgjorde matchen med två mål. Dessutom hade han ett avslut i ribban, verkligen kul för honom, säger Hansson.

Södratränaren gladdes även åt att Diego Keller var tillbaka och skötte sig bra. Den lille mittfältaren blev knäskadad i en träningsmatch i november.

– Vi hade inte huvet med oss och främst var det dåligt i första halvlek. Även om vi saknar några starka kort kräver jag betydligt mer, sa Hansson.

Förutom Valle och Diego plussade han för ett fint solomål av försvarsklippan Tobias Lorin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".