Fotbollsbloggen

Fritzell skrev på - spelar inte i morgon

Emil Fritzell skrev i kväll på ett nytt kontrakt med Eskilstuna City, men säsongsdebuten för den långe anfallaren dröjer ett tag till. Emil är knäskadad och spelar inte i lördagens hemmamatch mot division två-kollegan Gamla Uppsala.

– Han fick en smäll på knät för två veckor sen och har slagit upp det på en träning. Vi har haft två sjukgymnaster som undersökt knät och det är stabilt. Det var det vi ville avvakta och vår sportchef Victor Sundberg och Emil har signat i kväll, säger Citys tränare Andreas Fröjdfeldt.

Mikei Söderström är fortfarande aktuell för City också. Mittfältaren, som gjort två division ett-säsonger i Frej och senast var i Rotebro, tränade med City igen i tisdags.

– Han söker jobb i Eskilstuna och förhoppningen är att han ska flytta hit om det löser sig. Mikei skulle vara en riktigt bra spelare för oss, säger Fröjdfeldt.

Saknas i dagens match förutom Fritzell gör Robin Larsson, som har en blå fot som minne av en träning i veckan.

Citys startlag (avspark lördag 15.15): Nicklas Bergh – Henok Berhane, Markus Wahlström, Anton Hansén, Gabriel Yakoub – Johan Bergfeld – Oscar Celsing, Haris Cirak, Jens Olsson, Anton Carling – Ludwig Wallinder.

Övriga träningsmatcher för herrlagen:

Lördag:

10.30: Eskilstuna Södra FF-Järna.

11.30: BK Derby (Linköping)-IFK Eskilstuna.

13: Viljan-Oxelösund.

14: FC Linköping City-Nyköpings BIS.

Söndag:

17: Åtvidaberg U-Värmbol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".