Fotbollsbloggen

United utan Barsley i morgon

Eskilstuna United har inte förlorat sen bortamatchen mot Sirius i augusti i fjol. I morgon kommer Uppsalalaget till Tunavallen för en träningsfight och får möta ett United som saknar mittbacksklippan Vaila Barsley.

– Vaila har från och till problem med en disk i ryggen och klev av träningen i dag. Därför vilar hon i den här matchen, säger tränaren Viktor Eriksson.

United har fortfarande även Frida Svensson (lår) och Amanda Olsson (ljumske) på skadelistan. Frida har inte spelat sen säsongspremiären mot Åland United.

– Vår sjukgymnast jobbar med Frida och hon har inte varit i fotbollsträning den här veckan. Vi vill inte riskera att hon slår upp skadan, säger Viktor.

Siriusmatchen är lite extra kryddad på förhand. Dels förlorade United båda matcherna mot Uppsalagänget i Elitettan och dels har två av Sirius bästa, målvakten Emelie Almesjö och Allysha Chapman, flyttat till Eskilstuna.

United ville även ha Moa Mattsson, men hon nobbade och är nu Sirius viktigaste spelare tillsammans med Fanny Andersson. Fanny spelar i F 19-landslaget och är dotter till Sirius VD, tv-profilen Ola Andersson.

Eskilstuna Uniteds startelva (avspark lördag 13): Emelie Almesjö – Sara Thunebro, Louise Quinn, Annica Svensson, Allysha Chapman – Sofie Persson, Elena Sadiku, Elin Wahlström, Kim Arodin – Felicia Karlsson, Gaelle Enganamouit.

Bänken: Veronika Larsson, Vicki Blommé, Madelene Lindbäck, Alexandra Asserstram, Rebecca Mellqvist, Erika Blomstrand.

v Målvakten Emelie Lundberg är på läger med U 23-landslaget i La Manga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista