Fotbollsbloggen

Silly season: Citys sportchef spelar igen

Många har hoppats, men kanske inte riktigt vågat tro på det. Men nu kan Fotbollsbloggen avslöja att Eskilstuna Citys sportchef Victor Sundberg gjort en smygcomeback som spelare i klubben och i dag är han med igen i det nya andralaget (U 21).

– Vi får se vad det leder till, men inte märktes det i första matchen att Victor varit borta ett tag, säger tränaren Andreas Fröjdfeldt.

Du har väl inget emot om han gör en riktig comeback?

– Nej, en motiverad och tränad Sundberg skulle nog alla tränare i den här serien ta emot.

Både "Fröjden" och Sundberg vill ännu ligga lågt. Men självklart är Victor fotbollssugen när han nu både spelar och tränar. I fredags var han med och körde för fullt på Tunavallen, vilket också lades ut på Instagram av hans vänlige sportchefskollega i Eskilstuna United, Viktor Eriksson.

– Om jag är på väg mot comeback? Nja, det vet jag inte, säger Sundberg.

Men varför spelar du då?

– Det är skönt att röra sig och vid första matchen saknade vi lite folk. När vi möter Kungsörs A-lag i dag krockar det med U 17-lagets match och det betyder att vi också behöver fylla på med andra.

Du kan ju också förhandla till dig ett fetkontrakt med dig själv nu?

– Ja, just det. Men i så fall skulle det inte finnas några pengar att betala det med.

Victor Sundberg, 26, var under flera säsonger en av Citys bästa spelare. Inför andra säsongen i norrettan 2013 hoppade han överraskande av truppen, trots ett långtidskontrakt. Men han spelade i stort sett hela året. Först med Primavera i sexan och under hösten hjälpte mittbacken Kungsör till nytt kontrakt i trean.

Om han bara själv vill har Sundberg naturligtvis många bra säsonger kvar som spelare och i Citys unga trupp skulle han med sin rutin bli en stor tillgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista