Personen på bilden har inget med Jonatan Unge att göra.

Ässjan brinner ...

... städet är uppmonterat, hammaren ligger redo, skinnförklädena är på [fyll i valfria sökta liknelser själv]. Tankesmedjan är hursomhelst samlad för att låta tankarna formas, skulpteras, bankas till [fyll i ännu fler sökta liknelser själv]. Av tillvarons och samhällets metaller ska vi nu forma tankekorn, tankespån och tankenötter.

Där vanliga smedhalvor och klensmeder spelat ut sin roll i dagens industrialiserade värld, är det de smedjor som smider tankar som fyller en funktion för den stressade nutidsmänniskan. Ingen vettig människa behöver väl ett lieblad 2010? När beställde du senast ett beslag till din brudkista? Tänkte väl det.

Däremot behöver vi någon som kan producera lättsmälta och lätt smälta teorier som vi kan slänga ur oss på nästa mingelparty med Fiffi och Janos.

Därför finns vi. Därför skriver vi nu så det glöder. Om några timmar kan du trycka på "rec" och memorera hela skiten utantill och så slipper du fundera på saker och ting själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".