Vad är det som får Viktor Johnsson att framstå som dum?

I förra Tankesmedjan ringde Liv till riksdagsledamoten Viktor Johnsson, för att ställa lite frågor om formuleringen "röka träd" som centern har på sin hemsida. Viktor har skrivit i ett blogginlägg om händelsen där han b la skriver:  

"Trots att jag i efterhand har lyssnat igenom det avsnittet flera gånger kan jag inte komma på hur de har gjort för att få mig att framstå som dum. För jag kan svära på att de har gjort något. Antingen har de lagt till någon fråga eller så har de klippt in svar från tidigare frågor i slutet på intervjun. Oavsett metod är den rutten och mina möjligheter att avslöja dem i efterhand känns ytterst begränsade. Det skulle i så fall vara att få höra intervjun i dess fulla längd."

Vi svarar Viktor så här:

Hej Viktor! Tankesmedjan är ett humorprogram, och det vi skämtar om här är en fomulering på Centerns hemsida som vi tycker är rolig. Det måste man får skämta om, tycker vi. Vi tycker inte att vi gör oss lustiga på din bekostnad, utan att det vi skojar om är formuleringen på hemsidan.

Naturligtvis klipper man bort saker när man redigerar en telefonare, t ex för att undvika för mycket upprepningar, men vi tycker inte att vi har förvanskat ditt svar. På frågan om den är Birger Schlaug ni syftar på (i våra öron ett uppenbart skämt, som ingen kan ta på allvar) säger ju du "Nej det tror jag inte att det är frågan om", vilket sändes i programmet. Du säger också att det inte är du som skrivit formuleringen.

På din blogg skriver du att du inte kan komma på hur vi har gjort för att få dig att framstå som dum.

Vi lägger nu upp ljudklippet helt oredigerat på vår blogg, så kan du lyssna själv.

Mvh

Tankesmedjans redaktion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".