Performancekonstnären Ann Liv Young. För tillfället inte insmord i sitt eget bajs.

Älska kultur

Igår var jag på en performanceföreställning (Cinderella) där en tjej kissade på scenen och sedan smorde in sig i sitt eget bajs. Sådan är jag! Jag älskar kultur.

Men först tänkte jag: Fy fan vad klyschigt detta är, vilken idiot som helst som ska göra en lam spaning om "modern konst" säger ju: "Jaha, dom smörjer typ in sig med kiss och bajs och kallar det konst". Och så gjorde hon precis det! (Den här performanceartisten heter Ann Liv Young och kommer fårn New York). Kunde hon inte kommit på något mer nyskapande, liksom?

Men sen tog showen en intressant vändning: hennes assistent började nämligen packa in bajset i små plastpåsar och SÄLJA det till publiken! Och folk köpte, för 20 kr styck.

Då var det en kille i publiken som nästan bröt ihop. Konstnären frågade honom då hur han mådde. Han stammade nedbruten fram: I don´t understand...I don´t understand..."  Och konstnären bara: "I think I'm being very clear. What is it that you don´t understand?"

Och han bara: "I don't understand why people are buying shit!"

Och då kände jag: FY FAN vad bra den här performancen är!

Samhället sammanfattat och insikten levererad till publiken på bara en knapp timme.

Liv

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".