Hur svårt är det att vara miljardär i Sverige idag egentligen? Foto: SVT bild

Miljardärer, toppmöten och deppiga jobb

I dag funderar Simon på toppmötet mellan Kina och Usa, som den här gången innefattar inte bara en utan - två middagar, till skillnad från förra gången Kinas ledare besökte USA. Då det bara bjöds på lunch. Men Vad ska de egentligen prata om?

Veckans "Nä, dra mig baklänges" avslöjar att Påve Benedikt XVI har börjat fjäska för vetenskapen, nu senast genom ett erkännande av Big Bang. Nanna känner oro och undrar var detta kommer sluta.

Dessutom listar Nanna, med start idag, världens deppigaste jobb.

Sveriges miljardärer beskivs ofta som hotade och förföljda av Sveriges skattetryck. Liv ställer sig idag frågan alla har på sina läppar - hur svårt har miljardärerna egentligen det i Sverige?

Maud Olofsson efterlyste i riksdagsdebatten idag en kvinnlig partiledare för socialdemokraterna. Men gjorde hon det för att stjälpa socialdemokraterna, undrar Liv? Alla verkar ju nu ha kommit överens om att det är omöjligt att få valframgångar om en kvinna leder ens parti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista