Jonatan. En man som tar tid på sig.

Den mytomspunna krönikan

Ett rykte surrar på Tankesmedjan-kontoret. Ett rykte om att Jonatan Unge idag blivit klar med en krönika han jobbat på i två (2) veckor.

Det hela började förra måndagen. JonUng (som är hans inlogg på datorn) satt och knattrade på en krönika som enligt säkra källor skulle handla om valfrihet. Tyvärr hann han inte färdigt till sändning, och krönikan sköts upp till morgondagen. Men ack. Ack! Inte heller på tisdagen var krönikan klar. Och proceduren skulle visa sig upprepas, dag efter dag, i en veckas tid.

Vi andra började såklart misströsta. Skulle vi någonsin få höra denna krönika som krävt så mycket tid, ansträngning, blod/svett/tårar och sa jag tid? Krönikan tedde sig till slut lika avlägsen som Atlantis, HIV-vaccin och fred på jorden. Men så idag! Idag! Blev han äntligen färdig! Idag kommer den mytomspunna krönikan att sändas ut i etern. Pris ske Gud!

Jag skriver inte detta inlägg för att ge Jonatan prestationsångest. Jag skriver det, för att ni alla ska lyssna lite extra noggrant när ni avnjuter frukten av två (2) veckors idogt arbete. Ni är värda att veta att nu, nu blir det kvalitet. Själv kan jag knappt bärga mig.

/ Nanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista