1 av 2
Så här kan det se ut på seriemässa. FOTO: SETH WENIG
2 av 2
Glad i att hata romer. FOTO: LAURENT GILLIERON

En tankesmed på seriemässa...

Som jag nämnde i sändning igår har jag precis kommit hem från en seriemässaFrankrike. Det var en trevlig mässa i en liten, pittoresk stad. Mindre pittoresk var tågresan dit, då jag (och Sara, som också var med på färden) såg flera kåkstäder bre ut sig längs tågrälsen. Jag förvånades över att det 1) finns kåkstäder i I-landet Frankrike och 2) finns kåkstäder i I-landet Frankrike även EFTER att Nicolas Sarkozy rivit alla romska läger. Innan tågresan, när vi klev ur flyget, fick vi som en sorts osofthetsbonus se en man med nordafrikanskt utseende hämtas och eskorteras iväg av två poliser. Om vi var osäkra på om vi hamnat i Frankrike innan kunde vi vara säkra på saken nu.

"Men skit i dessa tråkigheter", säger ni kanske. "Berätta om den där seriemässan!" Och det ska jag. Mässan var ett paradis för alla som t.ex. tänker på Tintin när de onanerar. För oss andra var det helt okej. Jag traskade runt bland bokborden och upptäckte snabbt en trend i den fransk-belgiska serieutgivningen. Nämligen att pryda seriealbum med omslag föreställande en kvinna som sitter bunden på en stol med silvertejp över munnen. Repet som slingrar sig runt henne täcker lyckligtvis inte hela kroppen, utan har lämnat en liten yta naken. Området mellan nyckelben och navel. Lustigt att så många hade fått ungefär samma idé!

Äh, jag hade tänkt skriva mer, men nu orkar jag inte. Jag ska gå hem och förbereda mig för en ny resa, nämligen den till Göteborgs Filmfestival imorgon. Kom och titta på vår sändning på torsdag!

Och puss på er!

/ Nancy Pants

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".