Cool dam. Foto: SVT bild

Solsidan, asylprocessen och rubrikgymnasitk

Statistiska centralbyrån har räknat ut att svenska staten ger lika mycket skattepengar till saker som är bra för miljön, som till saker som är dåliga för miljön. Liv presenterar detta, med skruv, som dagens viktigaste nyhet.

Vad betyder egentligen massinvandring? Hur många får asyl i sverige? Hur många får inte asyl? Simon ger dig alla svaren i Livets mjuka skola.

Och blir det äntligen Rubrikgymnastik igen, i lite ny tappning. Liv och Nanna har en gissningstävling, utifrån rubrikerna i den kristna tidningen Dagen. Vad handlar rubriken om?

I Norge utförs alla lågstatusjobb numera av svenskar. Vi har blivit en nation av gästarbetare. Enligt Janne Josefsson så behandlas vi illa och nedlåtande av våra rika norska arbetsgivare. Jonatan gräver lika djupt om inte djupare i detta ämne än kollgan Janne.

Nanna undrar vad grejen egentligen är med Solsidan. Inte varför serien är så populär - utan varför det råder en sådan åldersanarki i casting och manus. Hör hennes resonemang i dagens Nä, dra mig baklänges-krönne!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".