1 av 6
Snart runt en gymnasielärares hals
2 av 6
Snart ny prydnad på en läkares soffbord!
3 av 6
Den här ölsejdeln kan säga t ex "Moore beer, Moe"
4 av 6
Bra om man vill komma ihåg saker som "laugh often" "live" "so far so good" och "dreams"
5 av 6
Det här hjärtat kan vårdbiträdet ge bort till en sjukskriven kompis som blivit utförsäkrad
6 av 6
Det här kommer snart ligga hemma i ett vårdbiträdes fönsterkarm

VAD FOLK KOMMER ATT KÖPA FÖR SINA JOBBSKATTEAVDRAG

Istället för att ge lite mer pengar till sjuka, fattiga och arbetslösa i det här samhället, satsar regeringen på ÄNNU MER JOBBSKATTEAVDRAG! Men vad kommer folk att köpa för de här extra pengarna, istället för att, via skatt, till exempel ge dom till gemensam välfärd?

VÅRDBITRÄDEN kommer enligt uträkningar att få ca 189 kr extra i månaden. Det kommer dom att lägga på sådanahär keramikhjärtan med budskap (pengarna räcker till ca tre stycken).

METALLARBETARE kommer att få 235 kr extra i månaden. Det kommer dom att lägga på ett sådanthär talande Simpsons-ölglas, pris i handeln: ca 230 kr.

SJUKSKÖTERSKOR kommer att få 316 kr extra i månaden, för det kommer dom att köpa den här tavlan från Gallerix.

GYMNASIELÄRARE kommer att få 366 kronor extra i månaden. Det kommer dom att lägga på ett sådanthär pilgrim-halsband, 379 danska, kostar det på nätet, så dom får spara lite innan dom handlar det.

LÄKARE  kommer att få mesta av alla 369 kr extra i månaden, och det kommer dom naturligtvis att sätta sprätt på inne på Svenskt tenns hemsida, till exempel på den här dekorativa tennklumpen, för endast 350 kronor om man köper den på nätet.

Tror jag i alla fall:)/Liv

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".