Fjälrävar som skapar nya fjällrävar

Däggdjursfrågan

Tävlingen nedan är nu avslutad. Här presenterar Jonatan rätt svar:

Det är lämmelns år i år. Och ni vet väl vad det betyder? Precis, att det då per automatik också blir fjällrävens år. Massor av söta pälsbollesmåttingar skuttar nu omkring på fjällslutningarna och leker, äter lämmar och har det bra. Njuter av att vara så där sjukt bra och härliga som bara vi däggdjur kan vara!

Vi däggdjur är ju så himla super grymma, eller hur? Ja, det är vi. Framför allt är vi smarta och det ska ni mina kära däggdjurskollegor få bevisa genom att delta i Tankesmedjans däggdjursfrågetävling. Här ner kan ni höra Professor Anders Angerbjörn göra två olika fjällrävsljud. Frågans som lyder är följande:

Vilket av dessa två ljud är ett ”Kom och ät ungar. Nu är middagen serverad. Det blir urgoda lämlar. Idag igen. Gud vad lämlar är goda!” – fjällrävsljud?

Är det ljud 1?

Eller är det ljud 2?

Om ni tror er veta svaret så skriv då i kommentarsfältet vilket ni tror att det är och glöm inte att bifoga namn och adress så att vi kan skicka vinsten i form av en tablettask hem till er.

Lycka till!

/J

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista