Tankesmedjans praktikant rapporterar!

Tisdag morgon och lite försenad rusar jag in genom dörren till Tankesmedjan för att uppleva hur det egentligen är att jobba på Radio. Väl inne på Tankesmedjans del av Radio-huset sätter jag mig i den lilla soffan som utstrålar att det inte är ett kontorsområde jag hamnat på, jag slår mig ner och petar lite i den stora Kalle Anka boken innan ett möte drar igång.

Jag är osäker på vad jag egentligen förväntat mig, de enda riktiga mötena jag upplevt är klass-/elev råden i skolan, eller de jag sett i filmens värld. Detta var inte ett dugg som något av dem, visst, det pratades allvarliga saker men på ett lättsamt sätt. Till skillnad från möten inom film så var det inte lika stelt och hårt (och ingen sprang iväg för att säga till mannen hon älskar att de borde gifta sig, eller att familjen egentligen är viktigast, eller fick sparken heller för den delen) och till skillnad från våra klassråd så var det ingen som skrek eller sprang ut, det var inte heller någon som låg och sov i ett hörn eller satt och pratade i ett annat, det var unisont. Möjligtvis för att vi inte var 25 personer som egentligen bara vill hem och sova.
Vad dagens program ska handla om kommer man då på, är socialdemokraterna nya moderaterna? Carolas nya barn, bondar man så himla mycket över skor egentligen? Samt medias besatthet över om Anders Breivik egentligen har känslor.

Efter mötet sätter sig alla vid sina datorer och petar runt, man hör ett skratt då och då, från olika hörn. Även med de slutna bitarna, att alla håller på med sitt och pillar och petar på sina egna saker kan man känna en trivsel, det kan vara pga de små skratten eller tjuten över hur läskig Carolas blogg är eller att nu borde man gå ner och ta kaffe. Hela atmosfären är trevlig.
Hela dagen fortsätter i samma stuk, en tystnad som bryts av ett skratt.

Efter slutet av dagen finns det en sak jag fortfarande inte kan förstå, hur lyckas man egentligen komma på så bra och mycket grejer på så kort tid!?
Själv kämpar jag med att komma på hur jag ska lägga upp detta blogginlägg under halva dagen, resten av rummet har gjort egna sketcher och tagit reda på massa fakta om allt samt skrivit ett manus. Jag vet inte om det beror på att jag endast är 14 och grundskolegående och resten här har jobbat med detta ett tag eller något helt annat. Men förbryllad, det är jag. Förhoppningsvis har jag kommit på knepet någon dag.

Timbe Liveröd

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista