Tankesmedjan våren 2015
Tankesmedjan våren 2015. Fr vänster: Johannes Finnlaugsson, Petrina Karlsson, Dilan Apak, Ahmed Berhan och Tobias Wallin. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

Nya smeder i smedjan!

Idag får Tankesmedjan i P3 två nya smeder, komikerna Petrina Karlsson och Johannes Finnlaugsson.

Tillsammans med Dilan Apak och Ahmed Berhan kommer de i vanlig ordning bjuda på en dagsfärsk blandning av nyhetsanalys och påhopp på kända personer och politiker.

– Både Petrina och Johannes är kända för Tankesmedjan kräsna publik och vi vet att de redan från början är älskade, tillsammans med övriga redaktionen kommer de ta Tankesmedjan till nya höjder, säger Tobias Wallin, producent för Tankesmedjan.

Johannes Finnlaugsson är ståuppkomiker och manusförfattare. Han har under många år skrivit manus till TV-programmet Robins och Grillad i SVT. Johannes har även under många år medverkat som vikarierande smed i Tankesmedjan i P3 samt i podcasten Till slut kommer någon att skratta. Han är även aktuell med den egna podcasten Palmemordspodden. Under hösten 2014 gjorde han tillsammans med Emma Knyckare tvodden Emma och Johannes i SVT Flow. Johannes kommer från Lund, men är bosatt i Malmö.

Petrina Karlsson är en aktiv malmökomiker som skrivit manus för SVTs humorshow Robins och öppnat för stora namn som Johan Glans samt Maz Jobrani (US). 2013 blev hon utsedd till Årets nykomling på Svenska Ståuppgalan. Petrina har under året hoppat in som vikarierande smed i Tankesmedjan i P3 samt under hösten som regelbunden gäst  hos Knyckare i P3. Hon har även varit en av de stående komikerna under P3 Älskar-turnén 2014. Petrina kommer från Degeberga men är bosatt i Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".