1 av 2
2 av 2
Joakim Jonsson och Kent Wennman.

Elvis - 75 år!

I år skulle Elvis Presley fyllt 75 år. SR Värmland uppmärksammar det med en djupdykning i Elvis stora och breda musikskatt. Du hör programmet i Förmiddag varje måndag mellan 12:30-13:00.

För Elvis Presley må vara världens mest berömda artist men mycket av hans musik är fortfarande relativt okänd. Hur många vet t ex att Elvis spelat in Proud Mary och Yesterday, eller att hans sista inspelning skrevs av Andrew Lloyd-Webber?

Ja, det finns mycket att berätta och i serien ska vi botanisera bådei känt och okänt Elvis-material. Det blir en intellektuell, humoristisk och initierad resa där vi kommer mycket nära människan Elvis och hans musik.

Vår guide på resan genom Elvis musikliv är Kent Wennman. En av Sveriges mest passionerade Elvis-kännare och som dessutom frontar i en helt egen Elvis-föreställning (dock ej som lookalike eller soundalike).

Om du har frågor om Elivs Presley är det bara att maila oss så skickar vi vidare frågorna till Kent Wennman. Skriv till: formiddag.varmland@sr.se

Serien (20 program) är producerad av Joakim Jonsson och produktionsbolaget Rec Produktion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista