Bildoktor, bokböna och småfranska.

MÅNDAG 22 FEBRUARI

Vi har en Praktikant, med stort P, med oss denna vecka! Kornelia Romot kommer ha många titlar: Verskamps-Kornelia, Reporter-Kornelia och Robot-Kornelia!

Vår alldeles egna bokböna, Sara Johansson, tipsade om franska böcker! En barnbok, "Den Lille Prinsen", fanns med!

Fransmannen heter Luc Dodeman och vi tog oss en pratstund med denne svensk/franska Arvikabo. Han saknade det franska sociala livet och hejar på Frankrike i OS men väljer att stanna i ett snökaosartat Sverige, vilket ju egentligen säger allt.

Johnny Steen, producent för filmen "Gränsen" som just nu spelas in i Torsby-trakten, berättade för oss att morgondagens inspelning är inställd. Publiken skulle ha fått se ett tåg komma in på Torsby järnvägsstation, fullastat med soldater. På grund av omständigheterna på järnvägar runt omkring i Sverige får de flytta om för att vara säkra på att få upp tåget i tid. Den 8 mars är preliminärt nytt datum. På www.gränsen.se kan ni läsa mer om detta så fort hemsidan är upplagd (uppdateras med största sannolikhet imorgon).

Emelie Granfors från Karlstad vann dagens Verskamp! Hon kämpade mot en tapper Värmlands-genomresande herre, Harry Leijonö.

Elvis 75 år presenterades av Joakim Jonsson och experten var Kent Wennman!

Imorrn fortsätter vi vårt franska tema och förutom det startas ett nytt hockeylag i Värmland!