Anette Miglorinis chokladtårta

250 g mörk choklad
250 g smör
1 dl starkt kaffe ( svagt om man inte vill ha för mycket kaffesmak)
2 dl socker
4 ägg

Smält chokladen tillsammans med kaffet i vattenbad pâ svag värme

Ta bort frân värmen och rör i smöret lite i taget tills det smält samman med chokladen.

Vispa ägg och socker lätt och blanda med chokladsmeten.

Täck med bakpapper, en form med löstagbar botten och häll smeten i formen.

Grädda i 175° ca 1 timma

Kakan pöser upp under gräddningen och faller sedan ihop när den tas ur ugnen.

Kakan är bäst efter en dag eller två. Den håller sig lätt 4-5 dar i kylen

Gott med vispad grädde till.

Bon Appétit!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".