Cirkus Cirkör gästar Säffle med unik föreställning

Säffle är den enda orten i Värmland som får besök av världsledande nycirkusen Cirkus Cirkör. "Wear it lika a crown" heter den nya föreställningen som fått strålande recensioner. Cirkus Cirkör ska även delta i Säffles nationaldagsfirande. Och det blir en parad som få Säfflebor någonsin kommer glömma tror Putte Grötting som är verksamhetsansvarig på Medborgarhuset i Säffle.

Cirkus Cirkörs nya produktion i regi av Tilde Björfors hade premiär i Landskrona 9 april 2010. Musiken i föreställningen är komponerad av Rebekka Karijord och titeln "Wear it like a crown" är hämtad från hennes album "The noble art of letting go". I denna tragikomiska och absurda föreställning utforskar Tilde Björfors kaos och ordning och hur risker förvandlas till möjligheter. Om att välja att bära våra misslyckanden, rädslor och tillkortakommanden som en krona. Och att putsa den och bära den med stolthet.

"Wear it like a crown" är Cirkus Cirkörs sista del i trilogin om kroppen. Den första delen, "99% unknown" tog publiken med på en resa inuti kroppen bland celler och neuroner. "Inside out" följde hjärtat och "Wear it like a crown" söker ordning i krockarna mellan vänster och höger hjärnhalva.